Haberler

AK Parti Isparta 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: "Bu millet bize sahip çıktı, her türlü kavgada, mücadelede bu millet bize sahip çıktı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu millet bize sahip çıktı, her türlü kavgada, mücadelede bu millet bize sahip çıktı. 3 kuruşa muhtaç olan ülke, Allah'a hamdolsun ki semaları Altay helikopterleriyle Hürkuş uçağı ile Göktürk uydusu ile buluşturuyor" dedi.

Soylu, partisinin Işıkkent Spor Salonu'nda düzenlenen Isparta 5. Olağan Kongresi'nde, 13 yıldır birinci atılımını gerçekleştiren Türkiye'nin ikinci atılımını gerçekleştirmesi için, Türkiye'yi demokrat ve dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirecek sözleşmeyi imzalamak için geldiklerini söyledi.

AK Parti'lilerin büyük bir devrimin altına imza attığını, Türkiye'nin hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Soylu,  AK Parti seçmenlerinin birçok badirenin karşısında dik durduğunu, eğilmediğini vurguladı.

Soylu, binbir tuzakla karşı karşıya kalınmasına rağmen, demokrasiye sadakatlerinden, milli iradeye bağlılıklarından bir tek geri adım atmadıkları için AK Parti'lilere minnettar oldukları dile getirdi.

"AK Parti'liler vesayetleri bitirdi"

AK Parti'lilerin bu ülkede "Siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz, siz gerçekleştiremezsiniz" diyenlere karşı "Biz yaparız, biz değiştiririz, biz gerçekleştiririz" dediğine dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"AK Parti'yi, Türkiye'de vesayeti öğütme, bitirme anlayışı olarak ortaya koydunuz. 300 yıllık Karlofça vesayetini bitirdiniz. Yetmedi faizlerin, ekonomik krizlerin, IMF'nin boyunduruğu altındaki, bize neredeyse kendi adımımızı atma imkanını vermeyen ekonomik vesayetini sonlandırdınız. Yetmedi 60 darbesi ile korkuttular, Menderes'imizi elimizden aldıklar. Yetmedi 1971 muhtırasıyla, 1980 darbesi ile sağcı solcu diye ayırdılar. O vesayetini de bitirdiniz. Yetmedi 28 Şubat'ta bu ülkenin değerlerini yok etmek için ellerinden geleni artlarına koymadılar. 40 milyar dolarlık yolsuzluk çıkardılar. 27 Nisan e-muhtırası ile bu ülkenin istikrarını, demokrasisini baltalamak isteyenlere karşı dik durdunuz. Askeri vesayetin bitirdiniz. Daha fazla vesayeti bitirdiniz. Bu ülkede Türk-Kürt kavgasını, Alevi-Sünni kavgası üzerinden farklılıklarımız, ihtilaflarımız üzerinden neredeyse bizi idare etmeye, vesayet koymaya çalışanlara 'Hayır, biz biriz, biz kardeşiz, biz birlikte Türkiye'yiz' diyerek büyük bir vesayetini bitirdiniz."

"AK Parti'liler tarih yazıyor"

AK Parti'nin devletin içine yerleşip, "demokrasi yok", "milli irade yok" diye böbürlenen paralel çetenin vesayetini yok ettiklerini anlatan Soylu, "Siz sadece tarihi seyretmiyorsunuz, sadece tarihin akışına bakmıyorsunuz. Ey AK Parti'liler, siz bir tarih yazıyorsunuz. Tarihi nakşediyorsunuz ve Türkiye'yi 21. yüzyılın en önemli ülkesi haline, en parlak ülkesi haline getirmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyorsunuz" diye konuştu.

Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, 17-25 Aralık darbesine karşı dik durduklarını vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet bize sahip çıktı, her türlü kavgada, mücadelede bu millet bize sahip çıktı. 3 kuruşa muhtaç olan ülke, Allah'a hamdolsun ki semaları Altay helikopterleriyle Hürkuş uçağı ile Göktürk uydusu ile buluşturuyor. Allah'a hamdolsun ki bölünmüş yollar, şehir hastaneleri ile buluşturuyor. 26 olan havalimanını 52'ye çıkartıyor. Onun için haykırıyoruz. O yüzden her yerde söylüyoruz. Biz zengin olacağız. Bütün değerlerimizi dünya ile buluşturacağız ve bugün bizim ülkemizden beklenenleri hep birlikte yerine getireceğiz."

"Millet 'evet siz haklısınız' dedi"

Soylu, 2014 seçimlerine giderken, kasetlerle, şantajlarla, montajlarla AK Parti'nin önünü kesmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştılar. Biz millete 'bunlar yalandır, bunlar iftiradır, bunlar hain çetenin uluslararası işbirlikçileriyle beraber ülkemizin etrafıyla beraber gelişmesini engellemeye yöneliktir' dedik. Bu millet bizi yalnız bırakmadı. Türkiye'de yüzde 45,5 oyla millet bize 'Evet, siz haklısınız, siz doğru söylüyorsunuz, AK Parti ile beraberiz' dedi. 10 Ağustos'da Cumhurbaşkanlığı seçimine gittik. Bu milleti bizi orada yalnız bırakmadı. AK Parti'yi bir parti olarak nitelendirenler yanlışlık içinde olur. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Büyük Anadolu medeniyetinin, büyük zenginliğin en erdemli hareketidir. İslam ile Anadolu ile müşerreflendiren, şereflendiren Sultan Alparslan'ın ocağıdır AK Parti. Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Fatih'in, Kanuni'nin, Abdülhamid'in, Gazi Mustafa Kemal'in, Adnan Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın, mazlumların ve mağdurların ocağıdır."

Türkiye'nin Orhun kitabelerinden Necef'e kadar, Mostar'dan, Manastır'dan, Kosova'dan dünyanın en ucunda "bana da bir el uzatacak yok mu" diye bekleyenlere karşı sorumlulukları bulunduğuna işaret eden Soylu, "Daha yolun başındayız. Çok büyük tarih diliminin henüz ilk adımlarındayız. Hep beraber ne yaptığımızı, nasıl bir mücadele içinde olduğumuzu biliyoruz. Gençler, sizlere söylüyorum; 7 Haziran'da sandıkları patlatacaksınız" ifadesini kullandı.

Yeni anayasaya ile darbe kurallarını bir şekilde süpürüp atmaya söz verdiklerini kaydeden Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu şekilde 2023, 2053, 2071'e ulaşacağımıza söz verdik. Milletimize inanarak azmettik, karar verdik. Önümüzde 7 Haziran'da seçim var. Çok çalışmalıyız, gayret göstermeliyiz, mücadele etmeliyiz. Omuz omuza, hiçbir ayrılığa yer vermeden, kadın, gençlik kollarımızla, ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlıklarımızla, Isparta'da yeni bir tarihi hep beraber yazmalıyız. Arabamızı da uçağımızı da istihbarat uydumuzu da yapacağız. Allah nasip edecek 2071'de dünyanın cihanşümul devletlerinden birisi haline geleceğiz. Bunu silahla, baskıyla, zorbalıkla değil, demokrasi ile sandıkla oyla gerçekleştiriyoruz." - Isparta

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title