Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi parti binalarına yapılan saldırılara ilişkin, "Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz. Muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi parti binalarına yapılan saldırılara ilişkin, "Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz. Muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin her ilinde miting yapabilecek kudrette ve her yerde vatandaşlarla göz göze gelebilecek, diz dize oturabilecek beraberlikte olduklarını cümle alemin görmesi için seçim sürecinde 81 ile gideceklerini bildirdi.

47. mitingi tamamladıklarını belirten, bu çalışmalara katkıda bulunanlara ve vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, gittikleri her yerde büyük bir katılımla tarihi nitelikteki toplantılara şahitlik ettiklerini söyledi.

"Özellikle son günlerde muhalefet partilerinin tahrikkar bir tutum içine girdiğini görüyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, birçok yerde il binalarına ve milletvekili adaylarına yapılan saldırıların söz konusu olduğunu, Van, Ağrı, Siirt'te doğrudan milletvekili adaylarının otobüslerinin ve kendilerinin hedef alındığına dikkati çekti.

Davutoğlu, ilk mitingi Erzurum'da yaptığında, "Bu seçim dönemini bir barış ve demokrasi şöleni haline dönüştürelim. Her yerde bütün liderler birbirlerine saygılı olsun. Hakarete varan ifadeler kullanmayalım. Siyaseti edep, haya üzerinde inşa edelim ve güzel bir örnek teşkil edelim" çağrısında bulunduğunu, AK Parti teşkilatlarına da "Kim ne yaparsa yapsın, AK Parti meşru zeminde olacak, her zaman ahlak dilinin sözcüsü ve öncüsü olacak" mesajını ilettiğini söyledi.

AK Parti adayları, binaları saldırıya uğradığında diğer partilerden kendilerine tek bir destek mesajı gelmediğini ve tek bir parti liderinin dahi bu saldırıları kınamadığını belirten Davutoğlu, "Ancak ne zaman herhangi bir partiye dönük herhangi küçük bir saldırı veya ifade olmuşsa hem ben hem ilgili arkadaşlarımız bunu kınadık ve soğukkanlı olma davetinde bulunduk" dedi.

Davutoğlu, dozun düşmesi, karşılıklı saygının egemen olması için birçok mitingde genel başkanlar yuhalandığı zaman bunu durdurduğunu ve buna izin vermeyeceğini söylediğini ifade etti.

"Buna mukabil maalesef muhalefet liderleri her mitingde neredeyse hakareti aşan ölçülere varacak şekilde ve tahrikkar tutumlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı da neredeyse bu seçim kampanyasının içine katarak, ona, bana, bütün AK Parti teşkilatına ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz her zaman siyasette edebin, hayanın sözcüsü olduk ve AK Parti teşkilatları hiçbir yerde gerginliğin tarafı olmayacaktır. Süreç içinde suhuletle seçime gitme konusunda da alınacak her türlü tedbiri alacağız. AK Parti Genel Başkanı olarak bu anlamda teşkilatlara gerekli mesajları verdik. Buradan da Başbakan olarak, gönlü başka partilere oy verme niyetinde olan vatandaşları da içine katarak onlara da seslenerek ifade ediyorum: Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz ve görüş ayrılıklarımız olsa da diğer muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz."

-HDP binalarına saldırılar

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yapılan saldırıdan hareketle yapılan yorumların, gerçekten bu saldırıların arkasındaki güçlerin neyi planlamak istediğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Davutoğlu, "O olaylar olduğu anda şiddetle telin ettik ve İçişleri Bakanlığımız ve emniyet birimlerimiz yoğun bir şekilde faillerinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yine İçişleri Bakanımızdan bu anlamda kapsamlı bir brifing aldım ve faillerin bulunması için her türlü çalışmanın yapılması talimatını bir kez daha verdim" dedi.

Davutoğlu, kendileri bu tepkiyi gösterirken HDP Eş Başkanı'nın açık bir şekilde "bunun sorumlusunun hükümet hatta hükümetin ötesinde Cumhurbaşkanı'nın olduğuna" dair hiç mesnedi olmayan ve seçimlere bir anlamda öfke ve kutuplaşma virüsü bulaştırmaya çalışan bir yaklaşım sergilediğini bildirdi.

Davutoğlu, "Hemen onu takiben sanki HDP ve MHP perde gerisinde paslaşıyormuş gibi, HDP'liler 'Burada MHP işaretleri yapılıyor ama biz onların yapmadığına inanıyoruz' diyerek bir pas verdi ve MHP'liler de bu koroya katılıp, AK Parti'nin bu saldırıların arkasında olduğunu ifade eden yaklaşımda bulundular. Kılıçdaroğlu olayın üzerinden birkaç saat geçmeden yine partimizi suçlayan açıklamalarda bulundular. Kimse AK Parti'ye meşruiyet dışı tutum ve tavır izafe edemez" diye konuştu.

İktidardayken ve geride çok parlak icraatları yapmalarına rağmen haklarında 2008 yılında kapatma davası açıldığını anımsatan Davutoğlu, o dönemde dahi tek bir AK Partilinin sokağa çıkmadığını ve şiddete tevessül etmediğini bildirdi.

Davutoğlu, "Sözle dahi tepkisini ifade etmedi. O zaman Genel Başkanımız açık bir tavır sergiledi ve Anayasa Mahkemesinin bir anda önce karar alması için çağrıda bulundu ve Türkiye'yi kriz girdabına sokmak isteyenlerin oyunlarını bozduk. O zaman haksız bir muamelede ve antidemokratik bir müdahalede dahi bu basiretli tavrı sergileyen AK Parti yönetimi ve kadroları, bugün kazanacağımız bir seçime doğru giderken niçin toplumda kutuplaştırmaya sebebiyet verecek bir tavır içinde olalım?" diye sordu.

Kimsenin AK Parti'yi 13, 14 yıllık geçmişinde, hiçbir şiddet eylemi içinde görmediğine değinerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki seçim sürecinde de hiçbir AK Parti'li seçim sürecini bir anlamda şüpheye düşürecek bir eylem içinde olmayacaktır.

Bu tablo açık bir şekilde gösteriyor ki karşımızda iktidarlarında koalisyon kurma iddiasını hiçbir zaman gerçekleştiremeyecek olanlar muhalefette bir koalisyon kurmuş görünüyorlar ve tek hedefleri AK Parti'nin güç kaybetmesi ve AK Parti'nin güç kaybetmesi üzerinden de Türkiye'nin 13 yıllık birikiminin tehlikeye atılması. Biz bu tuzaklara geçmişte gelmedik şimdi de gelmeyeceğiz.

Her yerde başınız dik bir şekilde Türkiye'de hukuku, meşruiyeti, demokrasiyi savunmaya devam edeceksiniz. Hiçbir yerde herhangi bir gerginliğin tarafı olmayacaksınız ama bize dönük bir baskı, tehdit, şantaj söz konusu olduğunda da başınız dik bu şantajlara, tehditlere karşı da dimdik duracaksınız."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title