Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Onlar sanıyorlar ki 7 Haziran'dan sonra bizler siyasetimize devam ederiz. Şuraya yazıyorum, 7 Haziran akşamı ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var ne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli var ne de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var. Üçü de olmayacak siyasi hayatın içinde" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Onlar sanıyorlar ki 7 Haziran'dan sonra bizler siyasetimize devam ederiz. Şuraya yazıyorum, 7 Haziran akşamı ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var ne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli var ne de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var. Üçü de olmayacak siyasi hayatın içinde" dedi.

Soylu, Akçaabat ilçesi Dörtyol Mahallesi'ndeki AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti hükumetinin son 13 yılda yaptığı yatırımları anlatarak, Artvin Yusufeli ilçesinde dünyanın en yüksek üçüncü barajının, Rize'de Ovit'te 14 kilometre uzunluğundaki dünyanın en büyük tünelinin yapımının sürdüğünü Trabzon'da da dünyanın en büyük ikinci tüneli olacak olan Zigana Tüneli'ni yapacaklarını ifade etti.

İstanbul'da dünyanın en büyük üçüncü havalimanını, Mersin'den Kıbrıs'a kadar su taşıyan bir asrın projesini yapacaklarını, 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, son 13 yılda 6,6 milyon insanın ülkede yeniden istihdam edildiğini ifade eden Soylu, dün emekli, memur maaşlarını veremeyen, IMF'ye borcu olan bir Türkiye'den şimdi kendi kasasında 130 milyar dolar olan bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını anlattı.

Soylu, muhalefeti de eleştirerek, "45,5 milyar dolar para hortumlandı bu ülkede. Bugün bu ülkede milliyetçi diye geçinenler o hortumlanan paraları bu memleketin insanlarına ödettiler" dedi.

Türkiye'de milliyetçi diye geçinenlerin ülkeyi IMF'ye mahkum ettiğini ifade eden sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim bu ülkede milliyetçi? Türkiye'yi IMF'ye 23,5 milyar dolar mahkum edenler mi yoksa 23,5 milyar doları ödedikten sonra dünyanın gözüne baka baka 'isterseniz sana 5 milyar dolar da borç verelim' diyen AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan hükümeti mi milliyetçi? Tatlısu milliyetçiliği yok bizde üretim milliyetçiliği var. Bu ülkede tanka el sürdürülmezdi bozulur diye. Kim milliyetçi o günkü insanlar mı yoksa bugünkü Türk mühendislerinin ürettiği Altay tankını yapanlar mı ve onu bugün dünyaya satanlar mı milliyetçi?"

Soylu, İstanbul'da Kanal İstanbul Projesi'ni yapmak istediklerini ifade ederek, "Kanal İstanbul ne demektir? Niçin bunları engellemeye çalışıyorlar. Çok basit. Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile her ülkenin gemisi buradan geçebiliyor. Boğazlar bizimmiş gibi görünüyor ama herkes geçiyor. Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetleri şunu söyledi, 'Bu boğazlar bizim olacak. Biz orada bir kanal yapacağız hem oradan geçerken para vereceksiniz hem de bizim boğazlarımız Türkiye Cumhuriyeti'nin malı olarak bundan sonra devam edecek. Milliyetçilik hangisi?" diye sordu.

İstanbul'daki üçüncü havalimanı ile Türkiye'nin dünyanın merkezi olacağını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Milliyetçilik nedir biliyor musunuz? Dünyanın 237 ülkesine bugün ürettiği malı satan ihracat yapan bir Türkiye var. Bayrak sallamak sadece ay yıldızlı bayrağı sallamak değildir. Barajları yapmak, Avrasya Tüneli'nin temelini atmak, dünyanın 237 ülkesine ihracat yapmak bayrak sallamaktır. Dünyanın 70 ülkesine gittiğinizde benim ay yıldızlı pasaportuma o ülkedeki gümrük memurunun saygıyla ayağa kalkmasını gerçekleştirebilmek bayrağı sallamaktır. Bugün Türkiye bunları gerçekleştiriyor ama engellemeye çalışıyorlar."

"Paralel Yapı" iddiaları

Soylu, bazı kesimlerin Türkiye'nin kalkınmasını istemediklerini, ülkenin huzurunun bozulmak ve kardeşin kardeşe düşürülmek istendiğini savunarak, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP yan yana idi. 'Paralelciler ile CHP'yi MHP'yi bir araya getiren kimlerdi? Hangi üst akılla beraber geldiler? Mart mahalli seçimlerinde yine paralelciler bir taraftan HDP'yi bir taraftan MHP'yi, CHP'yi desteklediler mi?' Kim kuvvetliyse o bölgede AK Parti'nin karşısında onu desteklediler. 'Ne yaptı size AK Parti bu ülkede?' Rahmetli Menderes Ezan-ı Muhammedi'yi bu ülkenin toprakları ile buluşturdu diye bedelini idamla ödedi. Ne yaptı size AK Parti de bu ülkede 15 yaşına kadar çocuklarınız Kuran kurslarında okuyamıyordu, dinini öğrenemiyordu. Ne yaptı size AK Parti, bu kin, bu öfke, bu husumet neden böyle gerçekleşmektedir. Bu ülkede yıllarca kadınımızı başı açık ve başı örtülü diye ayırdılar? Onu ortadan kaldırdık şimdi başı açığı da başı örtülü de TBMM'ye gidiyor. Ne yaptı size Tayyip Erdoğan?"

Mursi hakkındaki idam kararı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine ve iş adamı Aydın Doğan'a tepki gösteren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Aydın Doğan'ın ortaya koyduğu iğrençliği bir kez daha gördük. Hepimiz gördük. 'Ne yaptı biliyor musunuz internet sitesinde?' Bakın bunlar var ya fırsat bekliyorlar. Eski Türkiye'yi bir günde geri getirebilmek için fırsat bekliyorlar. Bu milletin inanç değerlerini yeniden kısıtlamak için yeniden hapse atabilmek için bu ülkenin ekonomik zenginliklerini yeniden kendilerine akıtabilmek için fırsat bekliyorlar. Dün Mursi'yi karşı karşıya kaldığı o ahlaksız mahkeme kararından sonra bakın onu nasıl haberleştiriyor kendi internet sitesinde, Hürriyet Gazetesi'nin. Diyor ki yüzde 52 oy alan Mursi'ye idam yolu gözüktü. Yanına da Tayyip Erdoğan'ın resmini asıyor. 'Kini, öfkeyi görüyor musunuz?' Kandil'in medyası olmuş. Selahattin Demirtaş'ı evlatlık almış. Tayyip Erdoğan ve AK Parti buradan gitsin, bu ülkenin milli politikaları ağırlarına gidiyor. Biz milli tren deyince onlar çıldırıyorlar. Biz milli uçak, milli istihbarat uydusu, milli aşı, milli uçak dedikçe onlar çıldırıyorlar ve Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasını istemiyorlar. 78 milyonun bir, beraber, kardeş olmasını istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye, Suriye'ye, Myanmar'a el uzatan, Somali'ye yadım eden, 'dünya beşten büyüktür' diye haykıran, dünyadaki haksızlıkları dünya ile paylaşan, 'adalet' diyen bir Türkiye istemiyorlar. İster çatlasınlar ister patlasınlar dünyanın en büyük ilk 10 ülkesinden birisi olacağız."

"Demirtaş'ın kardeşi 6 ay Kandil'de eğitim veriyor"

"6-7 Ekim olaylarında ey MHP, ey CHP sana sesleniyorum. Paralel Yapı'nın, ona gelen talimat verenlerin karnı geniş de size ne oluyor?" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Seçmeninize nasıl hesap verecekseniz? 6-7 Ekim olaylarında suçsuz, günahsız sadece orada yaşayan, kurban eti alan sakallı diye camiye giden insanları öldürenlerin, katledenlerin hesabını siz nasıl ödeyeceksiniz? Dün 45 milyar dolar hortumların üzerine yattınız. Bunu nasıl ödeyeceksiniz? Sizin seçmeniniz CHP'li ve MHP'li kardeşlerimiz elbetteki bunun hesabını soracaklar. Kimden soracaklar. Onlar sanıyorlar ki 7 Haziran'dan sonra bizler siyasetimize devam ederiz. Şuraya yazıyorum, 7 Haziran akşamı ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var ne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli var ne de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var. Üçü de olmayacak siyasi hayatın içinde. Selahattin Demirtaş'ı Kandil'e çağırıp 'gel şunun hesabını ver' diyecekler. Biliyorsunuz kardeşi var 6 ay terörizm yapıyor, 6 ay onun yanında dolaşıyor. 6 ay terörist. Kardeşi Kandil'de eğitim görüyor, eğitim veriyor."

Çözüm Sürecine de devam ettireceklerini belirten Soylu, 7 Haziran'daki genel seçimler için seçmenden AK Parti'ye destek istedi.

Dörtyol Mahallesi'ne esnaf ziyaretinde de bulunan Soylu ardından aynı ilçedeki Söğütlü Mahallesi'nde, AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Soylu'ya ziyaret ve açılışlarda AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title