Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van'da Açıklaması

"CHP'nin, 'o Haso, Memo' diyerek hor gördüğü insanlar, 19 Mayıs 1950'de CHP'ye öyle bir sille çektiler ki sesi ta Bağdat'tan duyuldu ve 64 senedir halkın parmak izleri CHP'nin yüzünde duruyor" "Birileri bu sessizliğin, çatışmasızlığın, akmayan kan sürecinin devam etmemesini istiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "CHP'nin o Haso, Memo diyerek hor gördüğü insanlar, 19 Mayıs 1950'de CHP'ye öyle bir sille çektiler ki sesi ta Bağdat'tan duyuldu ve 64 senedir halkın parmak izleri CHP'nin yüzünde duruyor" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Çelik, Ferit Melen Havalimanında AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, belediye başkan adayları ve partililer tarafından karşılandı.

Buradan AK Parti Van İl Başkanlığına geçen Çelik, seçim bürosunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, bir gazetecinin, Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Suriye halkı Türkiye ile kardeştir ve Suriye'de yaşanan iç savaş sonrası bu halka kucak açtık. Bırakın bizim komşu ülkenin bir uçağına, bizim kimsenin tavuğuna bile 'kış' deme gibi bir niyetimiz yok. Ama bir ülke bizim hava sahamızı, hükümranlık haklarımızı ihlal ederse biz de ona en olması gereken cevabı veririz. Yapılan doğru olmuştur, isabetli olmuştur.

Hepinizin de bildiği gibi Türkiye'de 600-700 bin civarında Suriyeli var. Devletin doğrudan baktığı, özellikle misafir ettiği ve kendi imkanlarıyla Türkiye'de yaşayan Suriyeliler var. Suriye ne yazık ki bir kaosun içinde ve 200 bin insanın öldürüldüğü bir diktatörlük tarafından idare ediliyor. Suriye diye bir şey kalmadı, her taraf allak bullak oldu. Bu bizi derinden üzüyor."

Çelik, Suriye uçağı düştükten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genelkurmay Başkanını uyardığını anımsatarak, "Ya sen Suriye adına mı konuşuyorsun? Sen Beşar Esed'in sözcüsü müsün? Eğer tepki gösterecekse ana muhalefet partisi liderinin mi tepki göstermesi gerekiyor? Türkiye'nin maceraya filan niyeti yoktur. Hiç kimse bizi tahriklerle filan savaşa itemez. Bütün bunlara bugüne kadar sabretmiş bir ülkeyiz. Sınırımızı, hava sahamızı tekrar ihlal ederlerse ister helikopter, ister uçak, yeni angajman kuralları gereği sorgusuz sualsiz Türkiye gereğini yapar. Herkesin de bunu bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

-"Öcalan'ın mektubu ılımlı"

Bir gazetecinin, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajını sorması üzerine Çelik, mektubun son derece ılımlı mesajlar verdiğini ifade etti.

Çelik, mektubun algılanmasının da olumlu olduğuna değinerek, şöyle dedi:

"Birileri bu sessizliğin, çatışmasızlığın, akmayan kan sürecinin devam etmemesini istiyor. Her zaman söylüyorum, şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapmak da Kürt çocuklarının üzerinden siyaset yapmak da aynı derecede iğrençtir. Bunu yapanlar insan olamazlar. Biz ölümlerden medet ummayacağız. Bir yıldır böyle olumlu bir atmosfer olması çözüm sürecinin geleceği açısından da bütün Türkiye'de ümide dönüşmüştür."

-BDP'nin özerklik talebi

Çelik, gazetecilerin, "30 Mart yerel seçimleri sonrası BDP'nin özerklik ilan edeceği yönünde duyumlar var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" yönündeki sorusuna da "Herkesin kendi kendini gelin güvey ilan etmesi ciddiye alınacak bir konu değil. Sokaktaki vatandaş da kendini İngiltere kralı ilan eder. Bunu çok ciddiye almak, bunun üzerinde konuşmak bile abesle iştigal etmektir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 780 bin kilometrekarelik toprağı bir bütündür. Doğusu batısıyla, Kürt'ü, Türk'üyle, Sünnisi, Alevisi ile bütün renkliliklerimiz, kimlikler bizim için çok saygıdeğerdir. Kimsenin kendi kendine derebeylik ilan etmesi veya böyle hevesler içerisinde olması, Türkiye ve toplum açısından sağlıklı bir durum değildir. Herkesin aklı selim ile düşünmesi lazım. Van'ın, doğunun, güneydoğunun böyle maceralara tahammülü yoktur. Esasen ihtiyacı da yoktur" yanıtını verdi.

-"Kaba kuvvet hayvani bir özelliktir"

Türkiye'nin çeşitli illerinde siyasi partilere yönelik yapılan saldırıları her zaman kınadıklarına dikkati çeken Çelik, seçim çalışması yürüten arkadaşlarına yönelik de zaman zaman saldırılar düzenlendiğini dile getirdi.

Çelik, "Adında barış ve demokrasi bulunan bir parti bunu yaptığı zaman, kusura bakmayın sizin barışınızı da demokrasinizi de sorgularlar. AK Parti bugüne kadar kimsenin burnunu kanatmadı. Bundan sonra da böyle bir şey olmayacak. Herkes istediği yerde siyaset yapsın. Bize yapılan saldırıyı kınıyorum. İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa anlaşır. Kaba kuvvet hayvani bir özelliktir. Şimdi 'yarın Başbakan gelmeyecek' diye bir şey yayıyorlar. Başbakanımız yarın Van'da halkıyla kucaklaşacak" diye konuştu.

-"Twitter mahkeme kararının uygulanmasıyla tekrar açılacak"

Twitter'e tedbir amaçlı erişim engeli getirilmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Çelik, aktif bir twitter kullancısı ve takipçisi olduğuna işaret ederek, "Birinin kişilik haklarını ayak altına almanın, hakaret etmenin suç sayılması gibi, sanal medyada yapılanlar da suçtur. Türkiye bu çeşit saldırılarla ilgili mahkemeler tarafından verilen kararları twitter şirketine bildirdi. Ancak şirket bunu umursamadı. Twitter, mahkeme kararlarını uygulamasıyla birlikte tekrar açılacak" dedi.

"Halkın parmak izleri CHP'nin yüzünde duruyor"

Basın toplantısının ardından AK Parti seçim bürosu önündeki partilileri selamlayan Çelik, CHP'nin, 64 yıldır katıldığı seçimlerde halktan tokat yediğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Biz kendi saadetimizi başkalarının felaketi üzerine kurmadık. Biz rakiplerimizin hezimetiyle alay etmeyecek kadar asil insanlarız. CHP'nin 'o Haso, Memo' diyerek hor gördüğü insanlar, 19 Mayıs 1950'de CHP'ye öyle bir sille çektiler ki sesi ta Bağdat'tan duyuldu ve 64 senedir halkın parmak izleri CHP'nin yüzünde duruyor."

-Hasta çocukların tedavisini üstlendi

Çelik'in konuşması sonrası seçim bürosu önüne gelen ve iki çocuğunun hasta olduğunu belirten Leyla Karakoç, Çelik'ten çocuklarının tedavisi için yardım istedi.

Yeni Çavuş köyü Çalımlı mezrasında yaşadığını anlatan anne Karakoç, çocukları Engin (16) ve Serkan Karakoç'un (8) "epidermolizis bülloza" adlı hastalığa yakalandığını söyledi.

Hasta çocuklar ve anne Karakoç ile yakından ilgilenen Çelik, çocukların tedavilerini yaptırmaları için telefon görüşmeleri yaptıktan sonra ailenin takip edilmesi için ilgililere talimat verdi.

Özalp ve Saray ilçelerindeki seçim bürolarını da ziyaret eden Çelik, daha sonra il merkezine döndü. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Çelik 19 Mayıs Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title