Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye sağlıkta büyük bir değişimi, büyük bir dönüşümü yaşadı ve sağlıkta hükümet olarak attığımız adımlar Amerika'da, Avrupa'da, Avusturalya'da, Ortadoğu'da, Asya'da dünyanın pek çok ülkesinde model oldu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye sağlıkta büyük bir değişimi, büyük bir dönüşümü yaşadı ve sağlıkta hükümet olarak attığımız adımlar Amerika'da, Avrupa'da, Avusturalya'da, Ortadoğu'da, Asya'da dünyanın pek çok ülkesinde model oldu" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yaptırılan 50 yataklı devlet hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sağlıkta büyük dönüşüm yaşadığını belirtti.

Geçmiş dönemlerde vatandaşların hastanelere gidemediğini ve tedavi olamadığını anlatan Bozdağ, "AK Parti hükümeti göreve gelmeden önce vatandaşlarımız hastaneye gitmeye korkuyordu ama şimdi öyle değil. Çağırıyor ambulansı, ambulans nerede olursa gidip alıp hastaneye getiriyor. AK Parti'den önce ambulansın deposuna koyacak mazot yoktu. Bizden önceki hükümetler maalesef mazot temin edemiyordu. Mazotu da cebinizden koyuyor, ondan sonra da hastanızı alıp götürebiliyordunuz. Şu anda ambulansın deposuna mazot koyan Akdağmadenli var mı? Yok" diye konuştu.

Bozdağ, halen Yozgat'ta 55 adet ambulans bulunduğunu belirterek, "Dağın başına da gidiyor, Allah ihtiyaç göstermesin, köyüne de, mahallesine de gidiyor. Çağırdığınızda her yere gelebiliyor. Onun ötesinde havadan ambulanslarla biz Türkiye'yi, Yozgat'ı donattık. Uçak ambulanslar, helikopter ambulanslar, deniz ambulansları ve paletli ambulanslarla nerede bir darda, zorda vatandaşımız varsa artık onun ayağına koşan bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ, Türkiye'nin sağlık reformuyla dünyada parmakla gösterilen, sağlık alanında örnek alınan bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin artık sadece yurtiçinden değil, yurtdışından hastalarını ülkeye getirerek tedavi ettirdiğini anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan önce, bırakın Suudi Arabistan'a, Almanya'ya ambulans gönderip hastasını getirmeyi, köyündeki hastasını ambulansla almaktan aciz bir Türkiye vardı. Hamdolsun bunu başardık ve büyük bir değişimi fiziki anlamda yaptık, yaşadık. Kadro anlamında yaptık, yaşadık ama daha önemlisi felsefe olarak da sistem olarak da. Türkiye sağlıkta büyük bir değişimi, büyük bir dönüşümü yaşadı ve  sağlıkta hükümet olarak attığımız adımlar Amerika'da, Avrupa'da, Avusturalya'da, Ortadoğu'da, Asya'da dünyanın pek çok ülkesinde model oldu. Eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ bakanlıktan ayrıldıktan sonra ABD'de Harvard Üniversitesi dahil pek çok üniversitede, pek çok ülkenin sağlık bakanlığı yetkililerine, Türkiye'nin sağlıktaki dönüşüm ve reformunu başarı hikayesini anlattı. Herkes Türkiye'yi elle gösteriyor bugün."

Bozdağ, milletin her derdine koşan AK Parti kadrolarının her alanda başarılı olduğunu belirterek, Türkiye'nin son 13 yılda bütün bu başarı hikayelerini altına siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim, güven ve huzurlu bir Türkiye olduğu gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bozdağ, hastanenin hayırlara vesile olması, hasta olarak gelen vatandaşların da sağlıklarına kavuşarak buradan ayrılması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından hastanenin açılışını gerçekleştiren Bekir Bozdağ, burada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa Bozdağ'ın yanı sıra, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kurca, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title