Haberler

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Yıldırım Açıklaması

"İsrail vuruyor, dünya susuyor, insanlık ölüyor" "Biliyorsunuz cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de hep problem oldu, ya darbeler sonucu oldu ya da dayatmalar sonucu oldu"

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım, İsrail'in Gazze'yi vururken dünyanın sustuğunu ve insanlığın öldüğünü söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, Erzincan Belediyesi Kültür Evi'nin arkasında hazırlanan sahur programına katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı sahur programında konuşan Yıldırım, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Yıldırım, bayrama girerken kardeşliği daha da artırdıklarını ve sahur sofrasında hep beraber olduklarını belirtti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ama bu mutluluğu yaşayamayan dünyanın başka bölgelerinde insanlar var. Biz burada sahur sofrasında buluşurken Gazze'de, Filistin'de İsrail'in bombalarıyla hayatını kaybeden çocuklar var kimsesiz, savunmasız kadınlar, sivil insanlar var. İsrail vuruyor, dünya susuyor, insanlık ölüyor. İşte bu suskunluk içerisinde hiç ara vermeden sesini yükselterek bu vahşete bu katliama dur diyen bir ülke var Türkiye. Bir ses yükseliyor Recep Tayyip Erdoğan, bütün dünyaya rağmen bu insanlık suçuna, bu vahşete isyan ediyor."

10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını ve 12. cumhurbaşkanının ilk defa milletin oylarıyla seçileceğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biliyorsunuz cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de hep problem oldu. ya darbeler sonucu oldu ya da dayatmalar sonucu oldu. Çok azında milli irade tecelli etti. Düşünün o günleri, hatırlayın 2007'de cumhurbaşkanı seçeceğiz dünyada eşine benzerine rastlanamayan bir hukuk icat edildi, bir 367 icadı çıktı. Biz mecliste neredeyse meclis aritmetiğinin üçte ikisine sahipken cumhurbaşkanı seçemedik. İşte bu o tarihi kararın verilmesi için önemli bir andı. Dedik ki madem olmuyor o halde biz de cumhurbaşkanı bundan sonra vekiller aracılığıyla değil milletin kendisi tarafından seçilsin."

Daha sonra Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın ilkokulda çekilmiş bir fotoğrafı ile ilkokul diploması hediye edildi. Ardından Erzincan Belediyesi Mehteran ekibi gösteri sundu.

Sahura Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Bedrettin Yıldırım Ak Parti Türkiye İsrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title