Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Türkiye Nüfusunun Yüzde 12

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Türkiye nüfusunun yüzde 12.29'una tekabül eden 8.5 milyon özürlünün yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması için var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli olmanın, hayata katılmak ve yaşamak için engel oluşturmadığını belirtti. İmkan tanındığında özürlü vatandaşların da çok güzel bir şekilde memlekete hizmet borçlarını ödeyebildiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

'Türkiye nüfusunun 12.29'una tekabül eden 8.5 milyon özürlünün yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda ne bir bahanemiz vardır, ne de bir özrümüz... Özürlü olmak, topluma hizmet etmekten muaf olmak demek değildir. Ancak bu konuda özürlü ve engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Engelli olsun olmasın, herkesin hayatını en iyi şekilde idame ettirme ve yaşama sevinci hakkı bulunmaktadır. Kimse engelinden ötürü, yaşama sevincinden mahrum bırakılamaz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, yönetimlerin himmetine bırakılmış bir konu değil, bilakis sorumluluklarının gereğidir. Çağdaş yönetim normları da özür beyan etmekten ziyade özürlülerin hayatını kolaylaştırmak adına icraatlar yapmayı mecbur etmektedir.'

Şahin, özürlü istihdamının arttırılmasıyla ilgili önemli adımlar atıldığını, özel sektörde özürlü kontenjanının hesaplanmasında bir işverenin toplam işçi sayısının esas alınmaya başlandığını, bunun özürlü kontenjanında artış anlamına geldiğini ifade etti.

Özürlü çalıştırılmasına elverişli olmayan iş yeri sahibinin, başka iş yerlerindeki özürlünün istihdam giderlerini karşılayabileceğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

'Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü istihdamında kontenjan durumuna bakılmıyor. Sadece özürlü ve engelli vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılması değil aynı zamanda onların bakımını üstlenen ailelerinin hayatlarının kolaylaştırılması da gerekmektedir. Türkiye genelinde bakım ücreti ödenen engelli sayımız 260 bin civarındadır. Eğitim alabilecek durumda olanların okullara taşınması da ücretsiz yapılmaktadır. Hükümetimizin engellileri her fırsatta düşündüğünün kanıtı, referandumda sunula anayasa değişikliği paketidir.

'Yaşlılar ve Özürlüler ile Harp ve Vazife Şehitlerinin Dul ve Yetimleri ile Malul ve Gazilere Pozitif Ayrımcılık Tanınacağı, Alınacak Tedbirlerin de Anayasa'nın eşitlik İlkesine Aykırı Olmayacağı' hükmü anayasa maddesi haline getirilmiştir. Böylelikle hem modern, çağdaş bir anayasa normuna ulaşılmış, hem de engelliler için ileri düzenlenmeler yapılabilmesinin önü açılmış bulunmaktadır. Dünya Engelliler Günü münasebetiyle özürlü kardeşlerime tavsiyem, hayat aynaya bakmaya benzer. Siz ona gülümserseniz, o da size gülümser. Size küsmek değil gülmek yakışır. Dünya Engelliler Günü'nün tüm engellerin kaldırılmasına vesile olmasını diliyorum.'

(SEÇ-ÜNS) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title