Haberler

AK Parti'li Koca: Trafik İçinden Çıkılmaz Bir Hal Aldı

Güncelleme:

AK Parti'li Koca, "Eskişehir'de bugüne kadar yapılmaya çalışan hizmetler maalesef çözüm odaklı hizmetler olmadı, hep makyaj odaklı hizmetler oldu." dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Yeni tramvay hatlarının devreye girmesiyle trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı. Eskişehir'de bugüne kadar yapılmaya çalışan hizmetler maalesef çözüm odaklı hizmetler olmadı, hep makyaj odaklı hizmetler oldu" dedi.

Koca, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.

Demiryolunun yeraltına alınmasına değinen Koca, "Kapalı kesitin üzeriyle ilgili 24 Ekim saat 10.00'da ihale yapılacak. Bu gerçekten önemli bir mevzuydu. Kentimizin iki yakasını bir araya getirecek, trafik probleminde ciddi rahatlama sağlayacak ve yeni bir yaşam alanı oluşturacak önemli bir proje olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Koca, Eskişehir'de çok ciddi trafik probleminin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"3 yıl önce de bir milletvekili olarak değil bir vatandaş, bir mühendis olarak söylemiştim. 'En azından yeni tramvay hatlarında trafiğin kesişim noktalarında tekrar düzenleme yapın ve altgeçit, üstgeçit köprülü kavşaklarla ya da planlayacağınız yöntemle buraları gözden geçirin. Aksi takdirde yeni hatların devreye girmesiyle bu trafik içinden çıkılmaz bir hal alacak' demiştim. Yeni tramvay hatlarının devreye girmesiyle trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı. Eskişehir'de bugüne kadar yapılmaya çalışan hizmetler maalesef çözüm odaklı hizmetler olmadı, hep makyaj odaklı hizmetler oldu. Bu şehirde ciddi bir altyapı, yağmursuyu ve kanalizasyon sorunu var. Ciddi bir trafik problemi var. Her geçen gün bu sorunlar artarak devam ediyor. Onun için makyajdan vazgeçip artık bu şehrin temel sorunlarına eğilmeli ve sorunların çözülmesi konusunda proje üretilmesi gerekiyor."

Meclis'in bu yılki çalışma programında kente üçüncü üniversiteyi kazandırmayı amaçladıklarını belirten Koca, ayrıca Anadolu Üniversitesi İki Eylül Yerleşkesi içinde yaklaşık 2 bin kişilik yurt yapılmasının planlandığını kaydetti.

Koca, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 7-8 davanın ağır ceza mahkemesinde devam etiğini anlatarak, "Bu davalara yenileri ekleniyor. Sazova'daki Bilim Deney Merkezi ve Fidanlık idari binada açık ihale yapmak yerine, işler parçalanarak doğrudan temin yoluna gidilmiş. Doğrudan temin yöntemiyle bir anlamda peşkeş çekilmiş. Dava açılıyor diye AK parti suçlanmaya çalışılıyor. Tüm ihalelerinizde yolsuzluklar tespit edilerek davalık oluyorsunuz. Bir de 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali' AK Parti'ye çamur atmaya çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Salih Koca Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title