Haberler

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca Açıklaması

"TOKİ aracılığıyla şehrimize, 12 bin konut, 3 lise, 6 ilköğretim okulu, 4 kreş, 3 hastane, 3 spor salonu, 2 aile sağlığı merkezi, 3 cami, 7 ticaret merkezi ve 1 pansiyon kazandırdık"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "TOKİ aracılığıyla şehrimize 12 bin konut, 3 lise, 6 ilköğretim okulu, 4 kreş, 3 hastane, 3 spor salonu, 2 aile sağlığı merkezi, 3 cami, 7 ticaret merkezi ve 1 pansiyon kazandırdık" dedi.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların hayat standartlarını daha da yükseltmek için hükümet olarak kentsel dönüşüm hamlesi başlattıklarını belirtti.

Hükümetin bu hamleyle can ve mal güvenliği bakımından tehlike arz eden 6,5 milyon konut ve iş yerinin yenilenmesini öngördüğünü bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm sayesinde afet riskli alanların dönüşümü sağlanmakta, güvenilir, çevre dostu yapılar inşa edilmekte, yerel malzeme kullanımı teşvik edilerek üretim sektörü hareketlenmekte, yeşil ve sosyal alanlarıyla 24 saat yaşayan şehirler oluşturularak vatandaşlarımızın sağlıklı, deprem yönetmeliğine uygun evlerde içleri rahat olarak oturmaları sağlanmaktadır. Kentsel dönüşüm projeleri hükümetimiz tarafından şehrimizde sürdürülmektedir. Devam eden projeleri de ele aldığımızda TOKİ aracılığıyla şehrimize, 12 bin  konut, 3 lise, 6 ilköğretim okulu, 4 kreş, 3 hastane, 3 spor salonu, 2 aile sağlığı merkezi, 3 cami, 7 ticaret merkezi ve 1 pansiyon kazandırdık."

Karapınar'da TOKİ kuraları çekildi

TOKİ ile Odunpazarı Belediyesi arasında 4 yıl önce imzalanan sözleşme kapsamında ilçeye bin 536 konut, cami, okul ve sağlık ocağı inşa edilmesi planlandığını belirten Koca, şu bilgileri verdi:

"Tüm hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri tamamlanmış, 990 konut karşılığı anlaşılmış ve kuralar çekilmiştir. Şu ana kadar 2 ayrı ihale yapılmış olup, ilk ihalede bin 92 konut için, ikinci ihalede ise 115 konut için anlaşma sağlanmıştır. Karapınar'da ise teslimat için çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Mevcut ihale alanında 213 yapı yıktırılmış, kalan 404 yapı ise hak sahiplerinin konutlarına taşınmasına müteakip yıkılacaktır. Uzlaşarak evlerini tahliye etmiş olan vatandaşlara aylık 250 lira kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. Konutların tüm hak sahiplerine, Temmuz ortalarında teslim edilmesi planlanmaktadır. Bizlerde devam eden bu projelerin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için gereken tüm çalışmaları yapacağız." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Salih Koca Eskişehir Karapınar Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title