Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Uçar Açıklaması

"Pamukkale ovasındaki çiftçilerin 50 yıllık rüyası gerçek oldu.

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, "Pamukkale ovasındaki çiftçilerin 50 yıllık rüyası gerçek oldu. Cindere Barajı'ndan Pamukkale havzasına cazibe ile sulama imkanı sağlayacak olan Yenicekent İletim Kanalı projesi tamamlandı" dedi.

Uçar, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2003 yılından bu yana Denizli'ye çok önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Pamukkale Sulama Birliği havzasında bulunan ve 105 bin 560 dekar arazinin pompajla sulanmakta olduğunu anımsatan Uçar, Cindere Barajı'ndan Pamukkale havzasını sulayacak Yenicekent İletim Kanalı projesi tamamlandığını bildirdi.

Projenin bölgedeki çiftçilerin 50 yıllık rüyası olduğunu kaydeden Uçar, şunları kaydetti:

"2015 yılından itibaren artık çiftçimiz rahat bir nefes alacaktır. Yine bu kanaldan Buldan Ovası'nda 28 bin 640 dekar, Karakıran'da 10 bin 740 dekar araziye sulama imkanı getirilerek toplamda 144 bin 940 dekar araziye cazibe ile suyun iletimi sağlanacaktır. Bakanlığımız Denizli'de bugüne kadar 683 bin 310 dekar araziyi sulamaya başlamış, 122 bin 770 dekar araziyi sulayacak tesislerin inşaatlarını devam ettirmektedir. 85 bin 530 dekar araziyi sulayacak tesislerin proje ve planlama çalışmalarını sürdürmektedir. Denizli'de yakın zamanda toplamda 1,1 milyon dekar arazi sulanarak, ildeki tarım arazilerinin yarısından fazlası modern sulama imkanına kavuşmuş olacaktır." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Bilal Uçar Pamukkale Ak Parti Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title