Haberler

AK Parti'den BBP'ye Kınama

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'yi, 'cenazeler gelirken halay çekerek sahur yapmakla' suçlayan BBP İl Başkanı Ömer Ünsal'ı, şehitler üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'yi, 'cenazeler gelirken halay çekerek sahur yapmakla' suçlayan BBP İl Başkanı Ömer Ünsal'ı, şehitler üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal'ın açıklamalarına cevap verdi. Sahur etkinliğinin gerçekleştirildiği gece 8 şehit henüz ülke gündeminde olmadığını belirten Yalçın, "Şehit haberleri etkinlikten daha sonra ortaya çıkmıştır. Sayın il başkanı kent ve ülke gündeminden uzak bir şekilde hiçbir araştırma gereği dahi duymadan teşkilatımız ile milletvekillerimize kabul edilemeyecek ithamlarda bulunmuştur. Bu sözlerini kendisinin ve partisinin terör zeminini istismar eden diğer partilerden rol çalma girişimi olarak görmekteyiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ramazan ayı boyunca düzenledikleri sokak iftarları ve sahurlarda vatandaşlarla birlikte olmaya gayret ettiklerini, halkın gelenek ve göreneklerine uymalarının AK Parti'nin siyaset yapma ölçüsü olduğunu söyledi.

Milletin düğününde gülüp eğlenmek kadar, acısını da paylaşmayı bildiklerini hatırlatan Yalçın, "Şehitlerimizle ilgili hassasiyetimizde üst düzeyde. Onların geride bıraktıklarının her türlü sorununun çözümü için yanlarında olan en önemli siyasi hareket de biziz" dedi.

BBP İl Başkanı Ömer Ünsal'ın haksız biçimde AK Parti'ye suçlama yönelttiği programla ilgili detayları paylaşan Yalçın, şöyle devam etti:

"4 Ağustos'u 5 Ağustos 2012'ye bağlayan gece Selamet Mahallesi ile Gülbahçe Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine milletvekillerimizle birlikte sahur etkinliğine katıldık. Mahalle sakinlerinin özgün kültürünü yansıtan ritüeller eşliğinde sahur etkinliğini gerçekleştirdik. O etkinlik sırasında herhangi bir şehit haberi yoktu. İçimizi yakan haberi, yani 8 şehit haberini bu sahur etkinliğimizin ardından haber aldık. Nezaket gösterip o gece neler olduğunu araştırsalar bunun böyle olduğunu göreceklerdir. Birbirinden farklı iki konunun gerçekleşme saatlerini dikkate almadan, sahur eğlencesini kasten sürdürdüğümüz zannını oluşturan bu açıklamaları, kınıyor, kendilerine aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"NE SÖYLEYECEĞİNİ DEĞİL, NE SÖYLEMEYECEĞİNİ BİLMEK GEREKİR"

BBP İl Başkanı'nın tavrının, şehitler üzerinden siyaset yapılmasının yeni ve tatsız bir örneği olduğunu dile getiren Yalçın, "Sayın İl Başkanının kent ve ülke gündeminden uzak bir şekilde hiçbir araştırma gereği dahi duymadan teşkilatımız ile milletvekillerimiz için kullandığı bu sözleri, kendisinin ve partisinin terör zeminini istismar eden diğer partilerden rol çalma girişimi olarak görüyoruz. Konu terör ve şehitler olduğunda bütün kesimlerden daha ziyade siyaset yapan aktörlerin dikkatli olması ve açıklamalarını buna göre düzenlemeleri ülkemiz yararına olacaktır. Ayrıca belirtmek gerekir ki; Sayın İl Başkanı teşkilatımız ve milletvekillerimizi hedef alırken bir yandan da Selamet ve Gülbahçe mahallesi sakinlerinin hassasiyetlerini rencide etmiştir. Bizimle birlikte Gülbahçe ve Selamet mahallesinin sahur etkinliğine katılan fertleri de gerçeklik ve insaftan yoksun bu söylemin muhatabı olmuştur. Siyaset yapan kesimlerin, özellikle İl Başkanlarının öncelikle ne söyleyeceğini değil, ne söylemeyeceğini bilmesi gerekir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Birlik Partisi Sedat Yalçın Ak Parti Yerel Haberler

title