Haberler

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Nasır Açıklaması

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Nihat Nasır, hedeflerinin Bursa'nın tarihi dokusuna hizmet etmek olduğunu belirterek, "Ben kaybedilen Bursa'ya dair, en azından onu yeniden diriltme yönünde yeni bir teşebbüs olarak elimden ne geliyorsa bunu yapmayı hayal ediyorum" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Nihat Nasır, hedeflerinin Bursa'nın tarihi dokusuna hizmet etmek olduğunu belirterek, "Ben kaybedilen Bursa'ya dair, en azından onu yeniden diriltme yönünde yeni bir teşebbüs olarak elimden ne geliyorsa bunu yapmayı hayal ediyorum" dedi.

Nihat Nasır, Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. AA Bursa Bölge Müdürü Ömer Erim Baştımar ile bir süre görüşen Nasır, burada yaptığı konuşmada, Bursa'ya dair bir takım hayalleri olduğunu dile getirdi. Bursa'nın medeniyetimizin başkenti olduğuna dikkat çeken Nasır, "Bursa, referansını İslam'dan alan, islam medeniyeti perspektifinin ilk tuvale konduğu, bir tablo gibi resminin çizildiği ilk yer. Dolayısıyla Bursa'nın arka planı tahminlerin çok ötesinde dolu ve zengin. Ben bu anlamda Bursa'nın İstanbul'dan bile daha önemli olduğunu söylemiş olursam abartmış olmam" dedi.

Bursa'nın cumhuriyetten sonra büyük bir yıkıma maruz bırakıldığını belirten Nasır, "Gördüğünüz devasa binalar, beton yığınları Bursa'nın tarihi dokusuyla uyum içerisinde değil. Bursa'nın tarihi dokusunda önemli eserler ve zenginlikler maalesef yok edildi" ifadelerini kulandı.

Bursa'nın tarihi dokusunu korumaya yönelik önemli hayalleri olduğunu vurgulayan Nasır şöyle konuştu:

"Örneğin tarihi hanlar bölgesi Bakanlıklardan teşvikler alarak desteklenmeli. Kalkınma Bakanlığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu türden bir takım projeler yaptı ve desteklediler. Yani şehre eski dokusunu kazandırdılar ve bu teşvikler sayesinde önemli gelişmeler kat ettiler. İnşallah bunların sayesinde Bursa'da bahsini ettiğimiz tarihi dokuya ve kendi medeniyetimize hizmet etmiş olacağız. Medeniyet bilincini diriltmediğimiz sürece sahici manada diriltmeyi de başaramayacağız. Çünkü bize ait değerlere dair bilgi ve donanımımızın olması lazım. Ben kaybedilen Bursa'ya dair, en azından onu yeniden diriltme yönünde yeni bir teşebbüs olarak elimden ne geliyorsa bunu yapmayı hayal ediyorum."

Nasır, Bursa'nın her alanda zengin olduğunu ifade ederek, "Bursa'da tarihi dokunun dışında, denizin, dağın güzelliği ve verimli bir toprak var. Bursa'da tarımı geliştirmek ve bütün köyleri tarayarak hangi köyde hangi ürünün maksimum verebileceği hesaplanarak bu konuda çok güzel yatırımlar ve teşvikler gerçekleştirilebilir" şeklinde konuştu.

Bursa'nın bir çok markası olduğuna dikkat çeken Nasır, "Termal suları, Uludağ'ı ve denizi her biri ayrı bir markadır. Bu manada bunun içini doldurarak sahici bir tanıtım yapmak lazım. Bursa'da Türkiye'nin değil dünyanın rağbet edeceği markalarımız var. Bunların her biri çok rahat pazarlanabilir ve rant elde edilebilir" dedi.

AK Parti döneminde Bursa'ya birçok yatırım yapıldığını hatırlatan Nasır konuşmasına şöyle devam etti:

"Sağlık alanında ve ulaşımda ciddi birçok yatırım var. Bursa üreten bir şehir. Refah kat sayısı diğer şehirlere göre çok daha fazla. Fakiri daha az bir şehirdir. Bursa'da kimsenin aç kalması mümkün değildir. Çünkü sanayi dahil geniş bir alanı var. Ak Parti hükumetinin eğitimden turizme bütün alanlara yönelik ciddi yatırımları olmuştur. Fakat bunları daha verimli hale getirmek mümkündür. Bütün Türkiye'nin aldığından daha fazlasını Bursa almıştır.Kendi üretiminden kaynaklanan bir avantajı vardır."

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Nihat Nasır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title