Haberler

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kasney'den Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Kadir Gecesi münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Kadir Gecesi münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Kasney mesajında,"Rahmeti ve bereketi bol, duaların kabul gördüğü, mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşmış olmanın hüznü içerisindeyiz. Fakat, Ramazan ayının içerisinde bulunan, Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk indirilmeye başlandığı gece olan ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen, mübarek Kadir Gecesine de ulaşmanın haklı sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, Allah tarafından sevgili Peygamberimize 'oku' emriyle vahi edilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu mübarek geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim" dedi.

Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bizzat Kur'an-ı Kerim'de açıklandığını belirten Kasney, İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz. Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arz etmektedir. Bu mübarek gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı, Müslümanların dünyanın dört bir yanında zulümlere maruz kaldığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluşa vesile olması için dualar edelim. Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiret yağmurları, bütün İslam alemi ve bütün dünya için yeni kapıların açılmasına vesile olabilir" diye konuştu.

Kadir Gecesi'nin aynı zamanda bayramın müjdecisi olduğunu da hatırlatan Kasney,"Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da solumaya başladığımız şu günlerde, tüm Arabanlı hemşehrilerimin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin Araban ilçemiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Gecesi Ak Parti Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title