Haberler

AK Parti Antalya İl Başkanı Samani:

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Anayasa Değişikliği Talebinin Halktan Geldiğini Belirterek, 'Milletin Talebine Karşı Bir İktidar Partisi, Bir Hükümet Duyarsız Kalamaz

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Anayasa değişikliği talebinin halktan geldiğini belirterek, 'Milletin talebine karşı bir iktidar partisi, bir hükümet duyarsız kalamaz. Bugünde AK Parti bunu yapmıştır, duyarsız kalmamıştır' dedi.

Hüseyin Samani, Elmalı ilçesi, Yuva ve Akçay beldelerini ziyaret etti. Ziyarete, İl Yönetim Kurulu üyeleri Abdurrahman Yılmaz, Ahmet Onaran, Mustafa Özdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Yapıcı, Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri katıldı.

Samani'nin AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde konuşan İlçe Başkanı Ümit Öztekin, şu an içinde bulunulan süreçte Türkiye Cumhuriyetinin, tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini yaşadığını söyledi. Türkiye'nin dört ay sonra 12 Eylülde, bir tercih yapacağına işaret eden Öztekin, bu referandumun basit bir evet ya da hayır oylaması olmadığını savundu. Öztekin, 'Bu tercih Türkiye Cumhuriyetinde sözün millette mi ait yoksa milletin her zamanki gibi söz hakkı olmayan dışlanmış itilmiş olarak kalıp kalmayacağının tercihidir. İlçemizde referandumda ciddi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel de, bugün Türkiye'nin içerisinde bulunduğu yüzlerce değişikliğe tanıklık ettiklerine işaret etti. 'Böylesine önemli değişikliğe tanıklık etmek herkese nasip olmaz' diyen Türel, Türkiye'nin demokratikleşme yolunda emin adımlarla yoluna devam ettiğini, Türkiye'nin, artık milletin egemenliğinin olduğu birey haklarının, hukukun üstünlüğünün olduğu ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Referandumun parti tartışmaları dışında bir mesele olduğunu ifade eden Türel, 'Bu sadece evet veya hayırdan ibaret bir mesele değildir. AK Parti dil, din, ırk, mezhep üstünden siyaset yapan bir parti değildir. AK Parti insanların inanç özgürlüğünün, ibadet özgürlüğünün olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu demokratik bir ülkede vatandaşlarının dilediğince yaşaması yönelik bir ülke yaratmayı istemektedir. Referandum bugüne kadar halk bilmez biz biliriz, diyenlerle halkın kavgasıdır. O kavganın başarıya ulaşması çocuklarımız için kaçınılmaz bir yoldur' diye konuştu.

- SAMANİ-

İlçe ve belde ziyaretleri ile vatandaşların sıkıntılarını paylaştıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani de, Anayasa değişikliği talebinin halktan geldiğini belirtti. 1982 Anayasanın darbe anayasası olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğinin herkesin ortak kanaati olduğunu ifade eden Samani, şöyle konuştu:

'Anayasa değiştirilmeli dendiği zaman talep kimden gelmektedir. Talep milletten gelmektedir. Milletin talebine karşı bir iktidar partisi, bir hükümet duyarsız kalamaz. Bugün de AK Parti bunu yapmıştır, duyarsız kalmamıştır. Düzenleme yapılmaya başlandığı zaman siz Anayasa değişikliği yapamazsınız dediler. Anayasayı milletin yapması iki yolladır. ya milletin seçtiği milletvekili gider mecliste anayasa yapar, onlar yapmazsa milletin bizzat kendisi yapar. Meclise yaptırmayız dediler, AK Partili milletvekilleri de dirayetli ve dik durarak milletin hakkını savunarak millete götürme hakkını kazanmıştır. AK Parti bence tarih yazmıştır. Bir darbe anayasasını milletin emri üzerine değiştiriyoruz ve kendi anayasasını yapmak üzere millete gönderme başarısını ortaya koyuyoruz. Bu mücadele verilirken diğerleri ne yaptılar. Önce kendi milletvekillerine oy kulübesine göndermeme kararı aldılar, ambargo koydular. Referandum bir parti meselesi değildir. Biz dolayısıyla bu değişikliği Türkiye'nin bütün kesimleri ile yapmak istiyoruz. Bütün siyasi partilerin içerisinde bu anayasanın sıkıntısını çekmiş, milyonlarca insanın olduğunu çok iyi biliyoruz.'

AK Parti olarak siyasete ilkeler çerçevesinde baktıklarını anlatan Samani, siyasetin kalitesini artırmak ve kurum olarak itibar kazanması için adım atıldığını söyledi. Başka siyasi partilerin kendi içerisindeki karışıklıktan nemalanmak istemediklerine vurgu yapan Samani, 'Onların kendi içerisindeki sorunlarından nemalanmak istemiyoruz. AK Parti'yiz farklıyız diyoruz, farkımızı ortaya koymalıyız' dedi.

(YB-ŞEN) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title