Haberler

AK Parti Ağrı İl Başkanlığından Açıklama Açıklaması

15 kez sayıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

15 kez sayıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ak Parti Ağrı İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "30 Mart 2014 tarihinde ilimizde gerçeklesen yerel seçimlerde oyların 14 veya 15 kez sayıldığına dair basında yer alan beyan ve haberlerin tamamen yalandır. Zira bu hukuken ve fiilen mümkün değildir. Olayın aslı şu şekildedir. Merkez ilçe kurulunun 31.03.2014 tarihli belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği birleştirme tutanağı neticesinde oyların yeniden sayımı hususunda tarafımızca itiraz edilmiştir. Merkez ilçe seçim hakiminin kurul halinde karar vermesi gerekirken, tek başına aldığı ret kararına il seçim kuruluna yaptığımız itiraz kabul edilmiştir. İl seçim kurulu kararına karşı Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) itirazı neticesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) il seçim kurulunu ve merkez ilçe seçim hakiminin kararlarını yeniden karar verilmek üzere kaldırmıştır. Merkez ilçe seçim kurulunun oy çokluğuyla aldığı ret kararına itirazımız neticesinde il seçim kurlu sandıkların tek tek sayılmasına karar vermiştir. Bu kararla birlikte sandıklardaki oylar merkez ilçe seçim kurulunda ve siyasi partilerin gözlemcileri huzurunda ilk kez sayılmaya başlanmış olup ve halen bu sayım devam etmektedir. Oylar bir defa sandık kurullarında okullarda sayılmış ve şimdi de merkez ilçe seçim kurulunda sayılmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Bazı basın yayın organlarında oyların 14-15 kez sayıldığı şeklindeki haberler tamamen asılsız ve yalandır. Bu tur haberlerin asıl amacı ortalığı karıştırmaktır. İlimizdeki huzuru, birlik ve beraberliği bozmaktır. Kimin kazanacağı belli olmayan bir seçimi kazanmış havasını yaşatarak ortalığı germek kimseye fayda getirmez. AK Parti olarak, yasalar çerçevesinde ve şeffaf olarak yapılan oy sayım sonuçları neticesinde çıkacak her tür karara saygılıyız. Oylar Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda ilk kez sayılıyor. Yalan ve asparagas haber ve beyanatlara itibar etmeyin" denildi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title