Haberler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner Açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Hava alanının planlanandan önce hizmet vereceğini belirtti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Hava alanının planlanandan önce hizmet vereceğini belirtti.

Metiner, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyaman Hava alanı inşaatında incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, uçakla seyahat etmek isteyenlerin sıkıntı çekmemesi için görüşmeler yaparak, Kasım ayında gündüz uçuşlarının yapılacağını bildirdi.

31 Aralıka kadar hava trafiğine kapalı olacağı duyurulan hava alanının, eski binası ve pistiyle vatandaşların hizmetine daha erken açılması için girişimlerde bulunan Metiner, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal'la görüştüğünü belirtti.

Metiner, Adıyaman Hava alanındaki yeni çalışmalar devam ederken, ışıklandırma tamamlanana kadar gündüz uçuşlarının yapılacağını, ışıklandırma tamamlandıktan sonra da gece uçuşuna da açılacağını ifade etti.

Metiner, şunları kaydetti:

"Kasım ayında, eski binada Adıyaman Hava alanı, yolculara hizmet verecek. Işıklandırmanın tamamlanmasıyla da, Aralık ayı sonu itibariyle gece uçuşlarına da açılacak hava alanı, yeni ve modern görünümüyle hizmet verecek. Uçak yolculuğu yapan hemşehrilerimizin ve ilimize gelen misafirlerin kolay ulaşımını sağlamak için böyle bir ara formül bulundu. Sayın Genel Müdürümüz Orhan Birdal'a teşekkür ediyorum. Bu şekilde, vatandaşlar, çalışmaların tümden bitmesini beklemeden, yolculuk yapabilecekler."

Adıyaman Hava Alanı 1998 yılında hizmete girdi. Şehir merkezine 21 kilometre mesafede olan hava alanı, hizmete girdiği ilk yıllarda başlayan tarifeli Ankara-Adıyaman-Adıyaman-Ankara seferleri 28 Mart 2001 tarihine kadar düzenli olarak devam etti.

Bu tarihten itibaren meydan hizmete açık olmasına rağmen, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen tarifeli seferler durduruldu. Dört yıl tarifeli sefer düzenlenmeyen meydan, Ulaştırma Bakanlığı'nın bölgesel havacılığın geliştirilmesi için uygulamaya geçirdiği projeyle birlikte, 2005 yılında THY'nin Ankara-Adıyaman-İstanbul-Adıyaman seferleri ile tekrar düzenli trafiğe kavuştu.

Adıyaman Hava alanı eski terminal binası, klasik bir tasarıma sahip. 15 Haziranda yer teslimi gerçekleştirilen inşaatın 15 ayda tamamlanması planlanıyor. 26 milyon liraya mal olacak terminal binası, yıllık 300 bin yolcu kapasitesinden, 1.5 milyon yolcu kapasiteye çıkarılacak.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title