Haberler

AK Parti 8. Bölge Yerel Yönetimler Şurası Konya'da Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 8. Bölge Yerel Yönetimler Şurası, Konya'da Yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 8. Bölge Yerel Yönetimler Şurası, Konya'da yapıldı.

Rixos Otel'de gerçekleştirilen şuraya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Tevfik Türel, AK Parti Konya, Isparta, Karaman, Aksaray, Niğde ve Antalya milletvekilleri ile bu illerden gelen belediye başkanları ile il genel meclis başkanları katıldı. Şurada konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerel yönetimlerde 3 dönem olduğunu belirterek, "Bu

dönemlerden birincisi 1984'e kadar olan ve imkan ve yetkilerin sınırlı olduğu dönem. 1984'ten 2004'e kadar imkanların arttığı ancak yetkilerin hala sınırlı olduğu dönem ve 2004'ten itibaren yetki ve imkanların en üst düzeye çıktığı dönem. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir hükümet, bütün yetkilerini yerel yönetimlere vermek için çalışmalar yapıyor. Yerel yönetim olarak biz de bize verilen bu geniş yetki ve imkanlara yaraşır hizmetlerde bulunmak için çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, illeri yerel yönetimler olarak 12 bölgeye ayırdıklarını ve bu bölgelerde Konya'da yapılan şura gibi şuralar düzenlediklerini belirterek, "Şu an bütün bu bölgelerde şuralar yapıyoruz. Bir sonraki şurayı ise Haziran-Temmuz gibi yapmayı planlıyoruz. Bize göre siyaset yerelde başlar ve yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Bugüne kadar bu sözler hep söylenegeldi, ancak nedense yerel yönetimlerin hep işleri güçleştirildi. Şu an ise AK belediyeciliği

benimsemiş olanlar, kıt imkanlarla güzel işler başarıyorlar. Bizlerin bu yönetimlerin önünü açmamız gerekir. Bu nedenle Yerel Yönetimler Reformu'nu başlattık. Biz parti olarak verdiğimiz sözleri yerine getiren bir partiyiz ve yerel yönetimler konusunda verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hala yapılması gereken şeyler var. Omuz omuza vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Nüfus sayımının ardından nüfusu 2 binin altına düşen ve belediye hakkı elinden alınacak olan beldeler hakkında da konuşan Tanrıverdi, "Biz bu beldelere yıllar önce dedik ki; 'Gelin şu birleşme ve katılma hakkınızı kullanın. Sizinle komşu olan beldeyle birleşin. Bu kanun 2006 sonuna kadar geçerliydi. Hatta İçişleri Bakanlığı bunu 2007 yılına da uzattı. Biz 2008'e girdik ve bunu bu zamana kadar gerçekleştiremeyen ve son sayımda nüfusu 2 binin altına düşen belediye başkanları kapımıza geliyor. Bu kanun açık

ve nettir. Bu çerçevede nüfusu 2 binin altına düşen 905 beldenin belediye tüzel hakları elinden alınacak ve il özel idareleri idaresine geçeceklerdir. Ayrıca Büyükşehir Belediye Kanunu'nda da yeni bir değişiklik yapmayı düşünüyoruz. Buna göre ilk kademe belde belediyeleri nüfusu büyükse ilçeye, değilse mahalle olarak merkeze bağlanacak" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

(MÇ-FM-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title