Haberler

Aileler Dikkat!

Güncelleme:

İnternet Bağımlılığının Topluma Yeni Armağanı: Ölüm!

Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, günümüzün en önemli iletişim araçlarından olan internetin, artık iletişim aracı olmaktan çok, iletişimin önündeki bir engel durumuna geldiğini belirtti ve aileleri 'internet bağımlılığı konusunda uyardı. İnternetin artık 'ölüm'e dahi sebeb olabilecek bir olgu olduğuna dikkat çeken Balcı'nın kamuoyunu uyardığı yazısı ise şöyle;

İnternet Bağımlılığının Topluma Yeni Armağanı: Ölüm!

Ülkemizde ebeveynlerin en çok kullandıkları medya türü, cep telefonu, televizyon ve internet iken bu sıralama gençlerde internet, cep telefonu ve televizyon olarak değişiyor. Yani gençlerin yaygın olarak kullandığı medya türü internet! İnternet kullanımı arttıkça ailelerin şikâyeti de artıyor. Çocukların aileleri ile geçirdiği zamanın ve yüz yüze iletişimin azalması pek çok ailede huzursuzluk sebebi oluyor. Kontrolsüz internet kullanımı, genç bireylerin ailesi ile sağlıklı iletişim kuramamasının temel sebepleri arasına girmeyi çoktan başardı.

İnternetin ölçüsüz kullanımının, aile içi iletişimin kopmasının yanında, zaman kaybı, eğitimde verimin düşmesi, günlük işlerin aksaması, dikkat dağınıklığı, asosyallik, davranış bozuklukları gibi sıkıntıları da beraberinde getirdiğini bu zamana kadar sürekli vurguladık. Fakat internet bağımlılığının ülkemize yeni bir sıkıntıyı daha armağan ettiğini esefle görüyoruz: Ölüm!

İnternet sitesi üzerinden kurdukları iletişimle, birlikte çakmak gazı koklayan çocukların ölümle neticelenen acı sonlarını yaptığımız basın açıklaması ile yakın zamanda duyurmuştuk. İşte bu acı habere bir yenisi daha eklendi.

Adana'da ailesi tarafından, interneti fazla kullandığı ve bilgisayarı kapatması uyarısı alan 16 yaşındaki genç kız, bu duruma itiraz etti ve ailesi ile bir süre tartıştı. İnternet kullanımı hususundaki bu tartışma genç kızın 12. kattaki evlerinin balkonundan atlaması ile neticelendi. Genç kız olay yerinde hayatını kaybederken, ailesi ise sinir krizleri geçirdi.

İnternet bağımlılığının ölümle neticelendiği olayları her geçen gün daha sık duyar olduk. Bu ölüm haberleri ne çakmak gazı dehşeti ne de Adana'da yaşanan bu elim acı ile son olacağa benziyor. Zira internet kullanımının dünyada en fazla olduğu ülkelerden biriyiz. Yaygın internet kullanıcılarımız ise 18 yaş altı gençler. Hem internetin hedef kitlesi olan gençlerimizin hem de toplumumuzun sağlığı için teknoloji kullanımının bilinçli yapılması gerektiği ortada.

Ailelerin bilgisayar kullanımını kısıtlama yoluna gitmesi ve bunu yapmadan önce de internetin/ teknolojinin bize nasıl hizmet etmesi gerektiğinin çocuklarımıza izah edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, göz yorgunluğu, göz kızarıklığı, sırt-boyun ağrısı, baş ağrısı, eklem-kas ağrısı, uykusuzluk ve yemek yeme bozuklukları gibi sağlık sorunlarıyla başlayıp, sosyal ve psikolojik pek çok sıkıntının kendisini beklediğini vurgulamalıyız.

İnternet ve teknolojideki gelişmeler karşı koyamayacağımız bir hızda ilerliyor. Onu durdurmak gibi faydasız bir çabaya girişmek yerine onu bilinçli kullanacak bireyler yetiştirmek bu konudaki yegâne çözüm yolu olarak görünmektedir.

dha.com.tr

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail savaş uçakları sivillerin toplandığı bölgeye bomba yağdırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title