Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile YÖK Arasında İşbirliği Protokolü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlüler Yasası'nda başta belediyeler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların altyapılarının engellilerin erişilebilirliğine uyumlu hale getirilmesi için verilen 7 yıllık sürede 3 yıllık uzatmaya...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlüler Yasası'nda başta belediyeler olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların altyapılarının engellilerin erişilebilirliğine uyumlu hale getirilmesi için verilen 7 yıllık sürede 3 yıllık uzatmaya gidilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak engelli, kadın ve çocuğun tarafında olduklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı arasında işbirliği protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından imzalandı. Şahin, yaptığı konuşmada, "Çocuk ve yaşlı biriminde ihtisaslaşmış birimlerin açılması hem de şu anda herkesi ilgilendiren ve çocukların bakımında daha ehil insanların çocuk bakımında bilgi odaklı bakılmalarını ve çocuklarımızı büyütmelerini çok önemsiyoruz. Bu protokolün içinde bu var" dedi.

Bir gazetecinin, "Belediyelerin engelliler için yapması gereken düzenlemenin 3 yıl daha uzatılması öngören bir Kanun Tasarısı Meclise sunuldu, bu konudaki değirdirmeniz nedir" sorusuna Şahin, "7 yıl önce çıkan Engelli Yasası'nda önemli bir hukuki devrim yapıldı ve 7 yıllık süreçte engellilerimizin yaşamına dair çok önemli düzenlemeler yapıldı. Engellilerimizin erişilebilirliği de bu yasanının içerisinde. 7 Temmuz'da bitecek şekilde tamamlanması için yerel yönetimlere bir görev olarak verildi" cevabını verdi. Şahin, düzenlemenin 3 yıl daha uzatılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak engelli, kadın ve çocuğun tarafında olduklarını ifade etti.

"Dolayısıyla biz bu tarafta bir an önce yapılması gerekenlerin yapılması konusunda belediye başkanlarımızın ihtiyacı olan her türlü desteği veriyoruz" diyen Şahin, "Proje, bilgi desteği veriyoruz. Sayın Başkanlarımızdan da bir an önce bu konuda yapılması gerekenleri yapmalarını, yapmamaları takdirde ise biz gereken iradeyi denetimi göstereceğimizi ve gereğini yapacağımızı paylaştık. 7'sinde tarafların hukuk devletinde mahkemelik olmadan ve enerjilerini çatışarak değil de beraber hızlı bir şekilde şehirlerimizin engelli dostu şehirlere dönüşmesi ile ilgili bir yıllık süreç içerisinde ve sivil toplum akademik grubun da içinde olduğu denetleme kuruluyla, bizim bünyemizde, yönetmelik çıkarılarak bitirilmesi ve eksikliklerin tamamlanmasını çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Başka bir gazetecinin, "Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasada Bakanlığın yapacağı sosyal yardımların kapsamı da var. Genişletilen kapsamda neler olacak" sorusu üzerine Şahin, "Aslında büyük bir paket hazırlıyoruz. TÜBİTAK ile birlikte çalıştığımız puanlama sistemimiz var. Yani aileye giren toplam paranın kategorizasyonu yapmak ve aileye giren toplam paranın. Muhtemelen Eylül ayında tamamlanacak" diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin yakınlarına ve gazilere şu ana kadar sosyal yardımlaşmadan destek verilmediğini belirten Şahin, yeni düzenlemeyle artık bu yardımların verileceğini ifade etti.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN YÜKSEKÖĞRENİM HARÇLARINDA İNDİRİM TALEBİ

'Bütün üniversitelere bütünleme sınavının getirilmesine ve yeni düzenlemenin neler içerdiğine' ilişkin bir soru üzerine YÖK Başkanı Çetinsaya, "Bu sene üniversite harçları görüşülürken biz önce YÖK'te görüşüyor, sonra Maliye Bakanlığı'na iletiyoruz. Daha sonra da Bakanlar Kurulu'nda karar veriliyor. Bu sene engelli öğrencilerimiz için, onun tabii bir metodu olacaktır, biz Yükseköğrenim harçlarında belli bir indirim talep ettik. Engelli öğrencilerimize daha büyük imkanları sunabilmek açısından bu konuda sizin desteğinizi bekliyoruz Bakanlar Kurulu'nda. Bu manada önümüzdeki dönem iyileştirmeler devam edecek" cevabını verdi.

"BÜTÜNLEME SINAVLARI BÜTÜN ÖĞRENCİLERE TANINMASI GEREKEN BİR HAKTIR"

Son 6 ayda bölge toplantıları yaptığını ve bu bölge toplantılarında hem rektörler hem de öğrenci temsilcileriyle görüştüğünü belirten Çetinsaya, forumlarda öğrencilerin taleplerini dile getirdiğini ve e-maillere de

sayısız talep geldiğini söyledi. Çetinsaya, bütün bunların değerlendirilmesiyle birkaç konunun öne çıktığını anlatarak, bunların bütünleme ve yaz okulu meselesi olduğunu ifade etti. Çetinsaya, "Öğrenciler bu konuda mağduriyetlerini dile getirdiler ve biz bu talepleri incelediğimizde öğrencilerin oradaki mağduriyetlerini gördük. Bütünlemelerin bir öğrenci hakkı olarak bütün öğrencilere tanınması gerektiği konusunda bir mutabakata vardık ve bunu Salı günkü toplantımızda kararlaştırdık. Bu yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor sadece bütün öğrencilerin bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir talep olduğunun tescili anlamına geliyor. 2011-2012 öğretim yılında da uygulanacak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Çetinsaya Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı? Güneş'te patlama mı oldu? ABD'de jeomanyetik fırtına çıktı
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title