Haberler

Keçiören Belediyesi'nden Yaşlılara Yönelik Protokol İmzaladı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Keçiören Belediyesi ile yapılan protokolle ilgili imza törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de 25 ilde bulunan yaşlı bakım merkezleri ve huzurevlerinde sandıklar kurduklarını belirterek, "Bu sandıklarda oy verebilecekler yaşlılarımız ve engellilerimiz. Bu ilk defa bu yıl yaptığımız bir düzenleme." dedi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, Keçiören Belediyesi ile yapılan "Yaşlı ve Engellilere Yönelik Yatılı ve Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi Binası Yapılması ve İşletilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü" imza törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, törende yaptığı konuşmada, projenin, çok önemsedikleri bir çalışma olduğunu, sosyal belediyeciliği ve devletçiliği ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşlılarla ilgili huzurevlerinin yanı sıra evde bakım hizmetleri verildiğini, yaşlı maaşıyla evlerinde bakıma yönlendirdiklerini hatırlatan İslam, "Amacımız yaşlıları toplumdan koparmamak, uzaklaştırmamak sosyal hayatın içerisinde üretken bireyler olarak hayatlarının sonuna kadar mutlu yaşamalarını sağlamak." dedi.

Engelliler için kısa sürede çok fazla iyileştirmeler yapıldığını vurgulayan İslam, ulaşılabilirlik projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. İslam, engellilerin aileleriyle yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını, bu doğrultuda rehabilite çalışmaları olduğunu anlattı.

Keçiören'deki rehabilitasyon merkezinin diğer şehirlerde de olması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden İslam, son çıkarılan kanunla belediyelerle çalışmaları daha ileriye götürdüklerini bildirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, sosyal hizmetler ve rehabilitasyon hizmetlerinin yer aldığı kampüste, sosyal hizmetlerin tek çatı altında toplanmasının planlandığını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ayşenur İslam Mustafa Ak Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title