Haberler

Aile Ortamından Uzak Kalmış Çocuklar Korunacak

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce "Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi"yle aile ortamından uzak kalmış çocukların zararlı alışkanlıklar edinmelerinin önlenmesi ve okuldan arta kalan zamanlarını verimli kullanmaları amaçlanıyor.

GÜLSEM ADAM - Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünce "Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi"yle aile ortamından uzak kalmış çocukların zararlı alışkanlıklar edinmelerinin önlenmesi ve okuldan arta kalan zamanlarını verimli kullanmaları amaçlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın yoğun göç aldığını, nüfusu itibarıyla Türkiye'nin 5. büyük kenti haline geldiğini  söyledi.

Kentte 50 ülke ve 80 ilden öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Gülay, sosyal, kültürel ve ekonomik dejenerasyonun da etkisiyle zaman zaman öğrencilerin ailevi sorular yaşandığını söyledi.

Anne babaları çalışan ve aile büyükleriyle bir arada bulunamayan çocukların korunması için projeler yürüttüklerini anlatan Gülay, şöyle konuştu:

"Aile ortamından uzak kalmış çocukların okuldan arta kalan zamanlarında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılımını sağlıyoruz. Çocukların zararlı alışkanlıklar edinmeleri ve zararlı mekanlara gitmelerini önlemek için okuldan arta kalan zamanlarını verimli kullanmaları amacıyla projeler yürütüyoruz."

Projeye 10 kurum destek veriyor

Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Zamanı Etkin ve Verimli Kullanma Projesi"ne 10 kurumun destek verdiğini anlatan Gülay, kurumların prensip alanlarının belirlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi dezavantajlı gruplara kreş açacak, bilboardlarda projenin tanıtımını yapacak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz, basketbol, voleybol, yüzme, yamaç paraşütü, oryantiring, okçuluk, judo, güreş gibi faaliyetler düzenleyeceğiz. 81 il ve 50 ülkenin sosyal, kültürel ve yöresel tanıtım günleri yapılacak. Avrupa Birliği ve TÜBİTAK başta olmak üzere ulusal ve uluslararası projelere katılım sağlanacak. En az 3, en fazla 5 okulun birleşimi ile spor kulüplerinin kurulmasını isteyeceğiz. Emniyet Müdürlüğü madde bağımlılığı konusunda eğitim verecek. Gençlerin hayatlarından esinlenerek yazılan ve oyuncuları maddeyi bırakan gençlerden oluşan tiyatro oyunları oynanacak."

Projenin başarılı olması halinde Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde uygulanacağına işaret eden Gülay, "Okullarımızda mutlaka müzik, resim, spor odalarının yapılmasını, varsa geliştirilmesini, zenginleştirilmiş materyallerle modern görüntüye sahip kütüphane kurulmasını istedik" dedi.

Gülay, henüz ilk aşamasındaki projenin meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayarak, Kepez ilçesinde proje sayesinde okul öğrencilerinin bir müzik grubu kurduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title