Haberler

Aile Haftası Kutlaması

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından 11-17 Mayıs Aile Haftası nedeniyle, ‘Bir Yetime Aile Olmak’ konulu panel düzenlendi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından 11-17 Mayıs Aile Haftası nedeniyle, 'Bir Yetime Aile Olmak' konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçinin yaptığı panele konuşmacı olarak Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Müdürü Hicret Toprak, Aile Eğitimi Programı Uzmanı Hatice Gündoğdu, Koruyucu Aile Fatma Döner konuşmacı olarak katıldı.

Hisar Salonda gerçekleştirilen panele İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Musa Şimşek ve çok sayıda davetli programa katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi Müdürü Hicret Toprak konuşmasında, koruyucu ailenin önemine dikkat çekti.

Devletin yetimlere en iyi şekilde bakabileceğini ve ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ancak şefkati ailelerin verebileceğini kaydeden Hicret Toprak, "Devlet ihtiyaçları karşılar ama yetim başı okşayamaz. Yetimlere el uzatılmazsa devletin kurumları bakar. Yetim toplumun şifasıdır, duasıdır. Koruyucu ailelerin en büyük endişesi, 'çocuk sonra ailesine geri döner' endişesidir. Eğer siz kalbinizi, gönlünüzü ve elinizi onlara açarsanız, onlar hep sizle olacaktır. Bir yetimin sofranızda bir lokma yerse ne kadar güzeldir.

Koruyucu ailelik çok emek isteyen, çok sabır isteyen bir şeydir. Yetimlere evinizi ve gönlünüzü açmanız gerekiyor. Koruyucu aile, evlatlık değildir. Türkiye'de Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı tarafından 55 bin çocuğa bakılıyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gündoğdu Adıyaman Türkiye Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title