Haberler

Aile Haftası

Tokat Valisi Taşkesen, koruyucu aileler, şehit yakınları ve uzun süredir evli olan çiftlerle buluştu.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Aile Haftası dolayısıyla, koruyucu aileler, şehit yakınları ve uzun süredir evli olan çiftlerle yemekte bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizesinde bir lokantada verilen yemekte konuşan Taşkesen, koruyucu aileler, şehit aileleri ve yıllardır aynı yastığa baş koyan çiftlerle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Aile, ülkemiz için, medeniyetimiz için çok önemli. Aile, toplumun temel taşını oluşturuyor" dedi.

Aile Haftası'nın önemine dikkati çeken Taşkesen, aile bağlarının güçlü olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Farkındalık oluşturmak için bu günler ve etkinlikler, yabana atılmaması gereken faaliyetler diye düşünüyorum. Avrupa Birliği sürecinde ilerlediğimiz bu günlerde son 10 yılda önemli mesafeler katettik" diye konuştu.

Yemeğe 52 yıllık eşi Şakire Uçar ile katılan 69 yaşındaki Mehmet Uçar ise eşiyle görücü usulü evlendiklerini söyledi.

Birbirlerine gösterdikleri sevgi, sadakat ve hoşgörü sayesinde uzun süredir evli olduklarını anlatan Uçar, "Yokluğa göğüs gerdik, evliliğimizi bu zamana getirdik. Çocuklarımızı yetiştirdik. Birimiz sinirlendiysek, birimiz sustuk. Şimdiki gençler bizi örnek alsın, hemen her şeye tez sinirlenmesinler, çocuklarını düşünsünler" dedi.

Uçar'ın eşi Şakire ise "52 senelik evliyim, kayınvalidem sağ ve yanımda. Onların dualarını alıyoruz, duaları çok şükür kabul oluyor. Şimdikiler kayınvalideyi kabul etmiyor" ifadesini kullandı. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Taşkesen Mehmet Uçar Tokat Yerel Haberler

title