Haberler

Ahmet Siyahi ve Halidiyye Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Baysan;

Ahmet Siyahi ve Halidiyye Kütüphanesi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Baysan, fitne ve isyan çıkartmanın, başkaldırmanın İslam Dini’nde haram olduğunu söyledi.

Ahmet Siyahi ve Halidiyye Kütüphanesi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Baysan, fitne ve isyan çıkartmanın, başkaldırmanın İslam Dini'nde haram olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup tarafından teşebbüs edilen bir darbe girişiminin dış güçler tarafından yönlendirilen vahim bir hadise olduğunu ifade eden Ahmet Siyahi ve Halidiyye Kütüphanesi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Baysan, hadisenin hiçbir hakiki Müslüman'ın yapacağı bir olay olmadığını dile getirdi.

Hakiki Müslümanlıkta devletin kanunlarına tam olarak uymak olduğunu vurgulayan Ahmet Baysan: "Fitne ve isyan çıkartmak, başkaldırmak, dinimizce haramdır. Bunu yapanların dinimizden haberleri yoktur. Olsaydı masum vatan evlatlarına kurşun sıkılmaz, millete rağmen devleti ele geçirmeye kalkışılmazdı. Yaşamış olduğumuz bütün acılara rağmen her şer hadisenin, arkasından hayırlar geleceğine, maddi ve manevi zaafların süratle ortadan kaldırılacağına inancımız tamdır. Bu vatanın ve şanlı ecdadımızın evlatları olarak, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatanımıza, devletimize, milletimize dinimize ve bayrağımıza yapılacak olan her türlü saldırının karşısında milletçe dimdik duracağız. Bu duygu ve düşüncelerle; olaylarda şehit olan polisimize, askerimize ve büyük bir vatanseverlik örneği göstererek şanlı bir direnişi sergilerken şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyoruz" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Politika Haberler

title