Haberler

Ahmet Reyiz Yılmaz: MHP 9. Olağan Büyük Kongresi Çok Yönlü İptal İçin Yargıya Taşınacak

. ANKARA (ANAK) - MHP Kongresi öncesi Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan, ancak Kongreye alınmayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında kişisel tazminat davası ile suç davası açacağını ifade etti ve "Ayrıca parti hesapları denetimi istenecek.

.

ANKARA (ANAK) - MHP Kongresi öncesi Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan, ancak Kongreye alınmayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında kişisel tazminat davası ile suç davası açacağını ifade etti ve "Ayrıca parti hesapları denetimi istenecek. MHP 9. Olağan Büyük Kongresi de çok yönlü iptali için yargıya taşınacak" dedi.

MHP'nin 9. Olağan Kongresi'nde tekrar genel başkan seçilen Bahçeli'nin suç işlediğini ve genel başkanlığının hukuki olmadığını ileri süren Yılmaz, "Genel Başkan Sayın Bahçeli'nin, 8 Kasım'da yapılmış partimizin 9. Olağan Kongresi öncesi genel başkan adayı olarak şahsımı hedef göstererek, yaptığı açıklamalarla Hükümet ve emniyet güçlerini kendi lehine olacak şekilde Kongreye müdahalesini sağlamıştır" dedi.

Yılmaz, Kongrede parti tüzüğünün okunmamasını, Kongre'nin iptal gerekçesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kongrede, ölü delegeler adına başkaları oy kullanmıştır. Gelmeyen delegeler yerine sahte oy kullanılmıştır. Bizim divan başkanlığı önerimiz beklenmeden tek aday açıklaması yapılarak Adaylığım için imza veren delegeler salona alınmamıştır. Daha birçok belge ve yasa dışı uygulama içerisinde yapılan antidemokratik olan bu Kongre milletimiz adına kara bir leke olarak Bahçeli ve ekibinin antidemokratik tahrik günü olarak tarihe geçmiştir. Kısa bir sürede yargı kararını vererek Kongrenin iptaline gidilip Devlet Bahçeli'nin antidemokratik genel başkanlığı düşürülecektir. Bu Genel Başkanlık bayağı ve basit bir Genel Başkanlıktan öte bir şey değildir. Kimse Ahmet Reyiz Salona gidemedi zannetmesin." (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title