Haberler

Ahmet Özdemir Biyografisi

Ahmet Özdemir
Doğum YeriKonya / Türkiye

Ahmet Özdemir Kimdir ?

Ilgın İlçesi'ne bağlı Çavuşçugöl Mahallesi'nde 1961 yılında dünyaya geldi. Evli üç oğlu var. İlkokulu doğduğu yerde, orta öğrenimini Ilgın Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.(1984).







Lise çağlarında MTTB Ilgın Şubesinde değişik görevler yaptı. Yetmişli yılların sonunda ve seksenli yılların başlangıcında MSP Ilgın İlçe teşkilatı'nda yer aldı, Ankara'da MSP Siyaset Akademisi'ni tamamladı. Genel Merkez Görevlisi olarak RP Nevşehir İl Teşkilatını kurdu.







Üniversite yıllarında Mehmed Zahid Koktu, M. Esad COŞAN, Emin Saraç, Lütfi Doğan, Ömer Lütfi Zararsız ve Mehmed Emir misali bir çok hocadan özel dersler aldı.







Hak Yol Vakfı'nın ve Seha Neşriyat'ın kuruluşunda çeşitli görevler ifa etti. Gençlerin yetişmesine katkıda bulundum. İslam Mecmuası'nın yayım çalışmalarında yer aldı ve yıllarca Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yürüttü. Kadın ve Aile, İlim ve Sanat, Gülçocuk dergilerinin yayın kurulu üyeliklerini üstlendi.







Şam'da 1985/86 eğitim öğretim yılında MEB öğrencisi olarak devam ettiği Arap Dili ve Edebiyatı Enstitüsü'nü dereceyle bitirdi. Pek çok hocadan özel dersler aldı.







Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik ve Müftülük görevlerinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Yönetim kademelerinde yer aldı.







Altı yıl önce Konya'ya döndü. Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde çeşitli yöneticilik görevlerine ek olarak Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.







Moğol İstilası (İstanbul 2005), adlı eseri Türkiye Yazarlar Birliği'nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü. Arapça (Çok iyi), İngilizce (İyi), Farsça (Orta) bilmekte.







Ak Parti 27. dönem Kahramanmaraş 2. sıra milletvekili adayıdır.



title