Haberler

Ahmedinejad'dan Rusya'ya Tehdit

Ahmedinejad, "Rus Liderleri, İran Halkının Onları da Tarihi Düşmanlar Listesine Almasına İzin Vermemeli" Dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rusya'nın olası yeni yaptırım kararını desteklemesini eleştirerek, "Rus liderleri, İran halkının onları da tarihi düşmanlar listesine almasına izin vermemeli" dedi.

Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği Kirman eyaletinde, 5 artı 1 ülkelerinin İran'a yönelik yeni yaptırım karar taslağı üzerinde anlaşmalarına değindi.

Rusya'nın karar taslağına destek vermesini eleştiren Ahmedinejad, "İran ve Rusya iki komşu ülkedir ve doğal olarak birbirlerinin dostudur. İki komşu için durum bundan farklı olamaz. Ama söylemeli ki, dostça ilişkilerin de gerekleri var. Bunun ilki de karşılıklı saygıdır. Bu, en azından bizim dost ve komşudan beklentimizdir" diye konuştu.

Rusya Cumhurbaşkanı Dmitry Medvedev'in İran aleyhindeki olası yeni yaptırımlara ilişkin açıklamalarının İran halkı ve devleti için sorun olduğunu kaydeden Ahmedinejad, "Halk bilmek istiyor: Onlar dostumuz mu, yanımızda mı yer alıyor, bizimle mi, yoksa başka şeylerin peşinde mi" ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, "Rusya cumhurbaşkanı olsaydım, medeniyet sahibi ve büyük İran halkıyla ilgili konularda görüş belirtir ve karar alırken daha dikkatli olurdum" dedi.

Rusya'nın, 30 yıldır İran'ın karşısında yer alanlarla birlikte olduğunu belirten Ahmedinejad, "Umarım onlar dikkatli olur ve durumlarını düzeltir. Çünkü Tahran Bildirisi (uranyum takasına ilişkin anlaşma) çok önemli bir fırsat" diye konuştu.

Rusya'nın baskılara boyun eğmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Ahmedinejad, kendilerinin de baskı altında olduğunu hesaba katarak, Rusya aleyhinde tutum sergilemelerinin söz konusu olamayacağını belirtti.

-"NÜKLEER BOMBA KULLANMIŞ ÜLKENİN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ DEĞİL"-

İran Cumhurbaşkanı Danışmanı, İran İslami Kültür ve İletişim Kurumu Başkanı Mehdi Mustavafi de kalabalık bir heyetle geldiği Konya'da anlaşmaya yönelik olumsuz tepkiler için, "Bizim için nükleer bombayı bir başka millete karşı kullanmış bir ülkenin bize karşı görüşünün ne olduğu önemli değildir" dedi.

Kalabalık bir heyetle Konya'ya gelen Mustavafi, "Bizim için önemli olan, uluslararası kurallar, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun şartları çerçevesinde barışçı nükleer faaliyetlere devam etmektir. Nükleer bombanın yapımı ve kullanımının bizim siyasi stratejimizde hiçbir yeri yoktur, hem de savunma açısından ve şer'i açıdan da bunun haram olduğuna inanmaktayız. Bizim talebimiz, nükleer bomba sahibi ülkelerin bunları yok etmeleri ve kullanmamaları yönündedir. Bunlar için en uygun olan, nükleer bomba elde etmiş ve bunu saklamakta olan İsrail nükleer tehdidinin önünü kesmektir" diye konuştu

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title