Haberler

Ahlat'a 21 Milyon TL'lik 2 Yatırım

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Ahlat’ta Engelsiz Yaşam Merkezi ve 50 yataklı ek devlet hastanesinin ihalelerinin yapıldığını söyledi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Ahlat'ta Engelsiz Yaşam Merkezi ve 50 yataklı ek devlet hastanesinin ihalelerinin yapıldığını söyledi.

Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, "Ahlat bizim için nadide güzelliğe ve engin bir tarihe sahip olan ilçemizdir. 13 yıldır Ahlat'la ilgili her türlü yatırımı gerçekleştirdik, bundan sonrada gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ahlat'ımızda bu ay 21 milyon TL'lik dev yatırıma başlıyoruz. Mevcut olan Ahlat Devlet Hastanesi 40 yataklı olup yetersiz kalmaktaydı. Sağlık Bakanımız ile görüşmelerimiz neticesinde kapasitenin artırılmasını talep ettik. Sayın Bakanımızda bizleri kırmayarak ihtiyaç duyulan 50 yataklı devlet hastanesinin yapılması talimatını verdi. Ahlat Devlet Hastanesi'ne yapacağımız ek yatırımla birlikte yatak sayısını 90'a çıkarıyoruz. Hastanenin ihale bedeli yaklaşık 16 milyondur. Hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte Ahlat Devlet Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olacak ve civar yerleşim merkezlerinden hastaları kabul edecektir. Hastanemizde şu an görev yapan hekim sayısı 9'dan 25'e, sağlık personeli sayısı 85'den 170'e ve hizmet alımı personel sayısı 42'den 90'a çıkacaktır. Böylece Ahlat'ta hastanede toplamda 140 yeni istihdam sağlamış olacağız. Ayrıca uzun uğraşlar sonucunda Ahlat'a Engelsiz Yaşam Merkezi'ni kazandırdık. Bölgede olmayan ve sadece Ahlat'ta yapılacak olan merkez, bölgeye hitap edecektir. Engelsiz Yaşam Merkezi Yeniköprü köyünde 40 dönüm üzerine kurulan muhteşem bir kompleks şeklinde planlanmıştır. İhale bedeli 5 milyonun üzerindedir. Engelsiz Yaşam Merkezi; idari bina, 7 adet villa şeklinde engelli evleri, basketbol, voleybol sahaları ve hobi alanlarından oluşmaktadır. Merkezde 63 zihinsel engelli vatandaşımızın tedavisi ve rehabilitasyonu yapılacak olup yaklaşık 150 personel görev yapacaktır. Ahlat'a yapılacak olan bu yatırımların toplamı 21 milyondur. Bu hizmetler hem Ahlat'ın ekonomisi geliştirerek daha da büyütecek hem de işsiz kardeşlerimize iş imkanı sağlayacaktır. Bu yatırımların bütün ödenekleri gönderilmiş olup bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecektir. Yapılacak yatırımların başta Ahlat olmak üzere Bitlis'imize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Bitlis Kiler Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title