Haberler

Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Esnaf ve sanatkarların piri olarak kabul edilen Ahi Evran adına düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları Adıyaman’da başladı.

Esnaf ve sanatkarların piri olarak kabul edilen Ahi Evran adına düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları Adıyaman'da başladı.

Adıyaman Valiliği önünde Atatürk büstüne çelenk bırakılarak başlanılan etkinlikler tarihi Tuz Hanı'nda devam etti. Tuz Hanı'ndaki törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, oda başkanları, bazı kurum amirleri ile esnaflar katıldı.

Adıyaman'da Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenen kutlamalarda, Vali Mahmut Demirtaş ahilik kaftanı aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Ahilik Haftası kutlamalarının açılışı konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, yüzyıllardır temelinde esnaflık ahlakı ve dayanışmanın oluşturduğu ahilik müessesine değindi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, esnaf ve sanatkarlara yıllarca hizmet veren Tarihi Tuz Hanı'nın restorasyon çalışmalarına değinerek, "Adıyaman'da gerçekleştirmek istediğimiz ancak, hukuki sebeplerden dolayı ciddi bir çalışma yapamadığımız eserlerden bir tanesi de tarihi tuz hanıdır. Bu tarihi binanın projesi hazırlanmış ve kuruldan da onaylanmıştır. Hukuki problemleri çözdüğümüz anda inşallah en yakın bir zamanda bu binayı restore ederek Adıyamanlı vatandaşlarımıza güzel bir eser kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş konuşmasının devamında, "Ahilik İslam tarihinde ticareti ahlakla bütünleştirmiş çok önemli müesseselerden bir tanesidir. Bugün ülkemizde birlik ve beraberlik varsa, eğer ekonomimiz iyi bir şekilde işliyorsa bunda esnaflarımızın ve ticaret erbaplarımızın çok büyük katkıları bulunmaktadır. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak, Ahi Evran kültürünü tekrar canlandırmamız, haramı-helalı ayırt etmemiz gerekiyor. Bütün esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adıyaman Belediyesi tiyatro ekibi tarafından ahilikteki şed kuşatma töreni sahnelendi.

Vali Mahmut Demirtaş, yılın ahisi Abuzer Aslantürk'e kalafatı giydirerek Cumhuriyet altını hediye etti.

Tören sonrası Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde tarihi oturakçı pazarı esnafını ziyaret etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mahmut Demirtaş Ahilik Haftası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title