Haberler

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası kutlamaları Yozgat'ta çeşitli etkinliklerle başladı.

Ahilik Haftası kutlamaları Yozgat'ta çeşitli etkinliklerle başladı.

Bu yıl 29'uncusu kutlanılan, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın ve esnaf temsilcileri Vali Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Vali Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ahilik sisteminin Türk milletinin öz kültürü ve Anadolu da doğmuş ve devam etmiş çok güzel bir müessese olduğunu söyledi.

Ahilik teşkilatının sadece ekonomik bir sistem olmadığına ifade eden Yazıcı, "Ahilik geleneği Selçuklu ve Osmanlıyı ayakta tutan, toplumu oluşturan, büyük ve küçükler arasında sevgiyi, saygıyı sağlayan, güzel ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik müessesedir. Ahilik diğer toplumlara ve birbirimize iftiharla her zaman anlatabileceğimiz, sunabileceğimiz mükemmel bir gelenektir. Bu gelenek günümüzde şekil değiştirmiş gibi görünse de yine devam ediyor ve devam edecektir." dedi.

Yılın ahisi şed kuşandı

Kutlama programı kapsamında Valilik Toplantı Salonunda "şed kuşanma" töreni yapıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları tarafından, temizlik, müşteri memnuniyeti, düzen, intizam, kaliteli hizmet gibi objektif kriterler esas alınarak belirlenen yılın ahisi Hamza Sarıaslan'a şed kuşatıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıaslan'ı tebrik ederek teşekkür plaketi verdi.

Programın son bölümünde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Ahiliğin temel ilkeleri ve iş ahlakına yansımaları" konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Yazıcı tarafından ödül verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahilik Haftası Yozgat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title