Haberler

Ahilik Haftası

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Ahilik Haftası" dolayısıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz'ü ziyaret etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Ahilik Haftası" dolayısıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz'ü ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyarete yaptığı konuşmada, küçük esnafın toplumun, kentlerin bir anlamda devletin çok önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Bir kentin esnafı ve sanatkarı düzgünse, işini iyi yapıyorsa, esnaf kültürünü özümsemişse o kentin bir çok sorununun da halledilmiş olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Esnafımız işini uygun mekanlarda yapmalı, babadan dededen kalma küçük yerlerde kalmasına gönlümüz razı değil. Dünya değişiyor, iş yapma şartları değişiyor, üretim ve pazarlama şartları değişiyor. Biz istiyoruz ki esnafımız o değişimi hızlı bir şekilde yakalasın. Bir iki çıta yukarıya çıksın. Hep amatörün altında kalmasın. Birinin babası bıçakçı ise üçüncü kuşak torunda aynı şekilde bıçakçılığa devam etsin ama bunu geliştirmek şartıyla daha geniş bir kitleye hitap etsin."

Topaca, bir ülkede esnaf ve sanayici kazanıyorsa o ülkenin bizzat kendisinin de kazandığını aktardı.

Teksöz de Hatay'da 36 bin 777 esnaf ve sanatkar bulunduğunu, bunlardan 32 bin 199'unun erkek, 4 bin 578'inin de kadın olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Ercan Topaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title