Haberler

Ahilik Haftası

Zonguldak'ta Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Zonguldak'ta Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Vilayet Meydanı'ndaki törende, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ZESOB) Muharrem Coşkun Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan ZESOB Başkanı Coşkun, ahilik kavramının geleceğe ışık tutan derin ve geniş anlamı bulunduğunu söyledi.

Ahilerin daima toplum yararına hizmet yaptığını ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

"Ahiliğin ahlak ve çalışmaya ait prensipleri, kısaca ahilik felsefesi dünyamızda ilerleyen toplumların modeli olacaktır. Bu görüş bir kehanet değildir. Bugün nasıl ki kalkınmış birçok ülkede ahilik prensiplerinin izlerini görüyorsak, yarın da ilerlemiş toplumların yükselmesinde ahilik ilkelerinin önemli rol oynadığı görülecektir. Günümüzün yükselen değerlerinin önemli bir kısmını özünde ahiliğin temel ilkeleri yatmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları batıya aktaran birikim ahilik kültürüdür."

Daha sonra Tiyatro Şubat grubunca şed kuşatma oyunu sergilendi.

Tören, kentte yılın ahisi seçilen Ergün Öztürk'e ahilik kaftanı ve fesi giydirilmesiyle sona erdi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Muharrem Coşkun Ahilik Haftası Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title