Haberler

Ağzımızdan Çıkan Kaderimiz Olur

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum personeline yönelik "Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri" eğitim semineri verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından kurum personeline yönelik "Beyni Etkin Kullanma ve Hafıza Teknikleri" eğitim semineri Uzman Psikolog Ertan Şimşek tarafından verildi. Eğitime Büyükşehir Belediyesi çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

BİLİNÇALTI HER SÖYLENENİ KAYDEDER

Hafıza tekniklerinin temel mantığı, isim ve resimleri hafızaya alma gibi konuların ele alındığı interaktif eğitim seminerinde konuşan Uzman Psikolog Ertan Şimşek ağzımızdan çıkan kaderimiz olur diyerek" Beyin bilgisayar hard diski gibidir. Bilinçaltı her söyleneni kaydeder. Bu yüzden ben yapamam, başaramam gibi cümleleri kullanarak bilinçaltımızı yanlış yönlendirmemeliyiz" dedi. Hafıza güçlendirme tekniklerinin bilinçaltı yöntemler kullanılarak güçlendirilebileceğini belirten Şimşek, "güçlü bir beyine ve hafızaya sahip olmak istiyorsak beynimizi ona göre programlamalıyız" ifadesini kullandı.

BEYİN YORULMAZ

Beynin yorulmadığını söyleyen Şimşek, beynin kimyasal yapısının oksijen ve glikoz olduğunu belirtti. "Beynin ihtiyaç duyduğu tek şey bu ikisidir. Sadece kaslarımız yorulur, beynimiz asla yorulmaz" dedi. Beynin sağlıklı çalışabilmesinin rüya görmekle alakalı olduğunu ifade eden Şimşek, "Rüya görmek, beynin sağlıklı çalıştığının en önemli göstergelerindendir" ifadesini kullandı.

BAŞARILI OLMANIN DÖRT İLKESİ

"Hafıza teknikleri beynin gıdıklanmasıdır" diyen Şimşek, hayatımızda uygulamamız gereken dört ilkeyle başarılı olmanın formülünü verdi. "Ne istediğini bilmek, uyum içerisinde olmak, duygusal sezgi ve estetikle" başarının elde edilebileceğini kaydetti. Yoğun bir katılımın olduğu eğitim seminerinde Uzman Psikolog Ertan Şimşek beynin etkin kullanılması ve hafıza tekniklerinin kullanılması konularında birçok teknik ve pratik uygulama örneği anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title