Haberler

Agsd Başkanı Karakuş Açıklaması

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, 25.Ankara Moda Haftası'nın ardından, iki şehrin giyim alışkanlıklarını değerlendirdi.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, 25. Ankara Moda Haftası'nın ardından, iki şehrin giyim alışkanlıklarını değerlendirdi. Türkiye'nin en büyük iki kenti olan Ankara ve İstanbul'da yaşayanların kıyafet alırken de giyerken de farklı davrandıklarını vurgulayan Karakuş, "İki şehrin giyim zevki gece ve gündüz kadar farklı" değerlendirmesinde bulundu.

Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankaralıların hafta sonlarını alışveriş merkezlerinde geçirmelerine rağmen, alışverişlerini mevsimsel etkilere göre yaptıklarını, örneğin kar yağmadan ucuz sezonda bile olsa bot ya da çizme alımı yapmadıklarına dikkati çekti.

İstanbulluların kıyafet tercihlerini günün koşuşturmasına uygun olarak belirlediğini, Ankaralıların ise ciddiyeti öne çıkaran kıyafetleri tercih ettiklerini belirten Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ankaralı bu özellikleriyle satın alırken de giyerken de oldukça zorlanıyor. Ankaralı, İstanbullu'ya göre giyime daha çok para harcıyor ve ekonomik davranmıyor. Oysa İstanbul kadını ve erkeği, indirim dönemlerini oldukça iyi kullanıyor. Ankaralılar yeni sezon mallarını satın almakta tereddüt yaşarken, İstanbullu kadınlar ve erkekler yaz ortasında sonbahar kıyafetlerini satın alabiliyor. İki şehrin giyim zevki gece ve gündüz kadar farklı."

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Türkiye Moda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title