Haberler

Ağrı Şikayetiyle Doktora Gitti, Karnından 9 Kilo Ur Çıkarıldı

Kütahya'da yürürken uyluğunda ağrı olması şikayetiyle hastaneye giden 14 yaşındaki çocuğun karnından 9 kilogram ur çıkarıldı.

Kütahya'da yürürken uyluğunda ağrı olması şikayetiyle hastaneye giden 14 yaşındaki çocuğun karnından 9 kilogram ur çıkarıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Savran yaptığı yazılı açıklamada, ailesinin isminin açıklanması istemediği 14 yaşındaki hastasının, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yürürken uylukta ağrı şikayetiyle geldiğini ve yapılan muayenede karnında çok büyük bir kitlenin saptandığını bildirdi.

Hastanın karın ağrısı şikayetinin olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Savran, şunları kaydetti:

"Yapılan tetkiklerde hastanın karnını dolduran büyük bir kitle tespit ettik. Kitle sternumdan başlayıp pelvise kadar tüm batını doldurmuş durumdaydı. Dev kitle bağırsaklar, sağ böbrek ve sağ femoral sinir dahil olmak üzere birçok organa ve sinire baskı yapmaktaydı. Sağ böbrekte grade 5 hidronefroz mevcuttu. Bunun üzerine hastanın tetkik sonuçları ile birlikte Onkoloji, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Hastalıkları, Radyoloji ve Kadın Doğum Hastalıkları bölümü öğretim görevlilerinin ve uzman hekimlerinin katıldığı bir onkoloji konseyi toplantısı yapıldı. Konsey kararı olarak tümörün total olarak ve patlatmadan çıkarılması kararı alındı. Tümörün özelliğine göre de gerekirse kemoterapi yapılmasına karar verildi."

-"9 kiloluk kitleyi çıkardıktan sonra ameliyat masasına götürmek çok enteresan bir duyguydu"-

Yrd. Doç. Dr. Savran, hastanın sağ yumurtalığından kaynaklanan kitleyi patlatmadan çıkarmanın çok riskli ve önemli olduğunu ve patlama gerçekleşmesi halinde karın içi organlara bulaşmasının da söz konusu olacağını ifade etti.

Böyle bir durumda hastanın karnında önlenemeyen bir kitle büyümesi olacağının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Savran, "Patlama gerçekleşseydi defalarca ameliyat edilse bile artık tümörü karın zarından (periton) temizlemek mümkün olamayacağı için bu durum hastanın kaybına sebep olabilirdi. Fakat başarılı bir ameliyat gerçekleştirerek bu problemler ortadan kaldırıldı. Ayrıca 9 kiloluk kitleyi çıkardıktan sonra ameliyat masasına götürmek çok enteresan bir duyguydu. Bu hasta bu kadar ağır bir yükü karnında fark etmeden nasıl taşımış, anlaşılabilir bir durum değil" diye duygularını ifade etti.

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Evliya Çelebi Kütahya Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title