Haberler

Ağrı'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan özel bir restoranda düzenlenen etkinliğe Ağrı Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Faruk Kaya, Doç. Dr. Yusuf Çetin, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özgül ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, "Turizm haftası etkinlikleri kapsamında ilimizin nabzını tutan, eleştirileriyle bize yön veren kıymetli basın mensuplarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle ifade edeyim ki bir ilin turizm stratejisi, ilin tüm ortak paydaşlarının bir araya gelmesi ile hazırlanabileceğini ve uygulanabileceğini belirteyim. Dolayısı ile Ağrı'nın turizm vizyonunu tek kişi olarak belirlememiz ya da tek kurum olarak belirlememiz mümkün olmadığı gibi doğruda değildir. Biz 2015 yılının son 6 ayı ile bugüne kadar kültürel anlamda eksik bulduğumuz çalışmalarımızı tamamlamanın gayreti içindeyiz. İshak Paşa Sarayı Camisi ile Saray Mezarlık Mescitlerini ibadete açtık. Gerek ilde gerekse Hamur ilçesinde 2 adet çok modern kütüphane açtık. Burada sizin huzurunuzda sevgili Ağrılı çocuklarımıza bir müjdeyi de vermek istiyorum. Kültür ve Kongre Merkezi'nin 3. katını Çocuk Kütüphanesi ve Çocuk Cep Sineması olarak düzenleyeceğiz. Bunların yanı sıra Ahmed-i Hani Hazretlerinin Mem u Zin eserini 40 bin adet olarak bastık. Hani Hazretleri ile ilgili konferanslar yaptık ve en önemlisi Ahmed-i Hani Hazretlerinin Akide-i İman ve Nubiharı Buçikan eserlerini basım aşamasına getirdik" dedi.

Ağrı'nın turizm potansiyelinin daha da arttırılması gerektiğini ifade eden Ağrı Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak ise, "Ağrı; batının doğusu, doğunun batısında bir yer olarak Anadolu'da yaşamış bütün kültürlerin geçiş noktası olarak müthiş bir tarihi ve kültürel potansiyeli var. Bu potansiyeli dinamizme edebilmek için neler yapmalıyız, nasıl hareket etmeliyiz, hangi stratejileri oluşturmamız gerekir, bunlar üzerine oturup düşünmeli ve bunların toplum arasında farkındalığını arttırabilmek için gayret sarf etmeliyiz. Bu bakımdan Turizm Haftası kapsamındaki bu buluşmanın da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Siz basın mensuplarına da bu konuda önemli bir payın düştüğü kanaatindeyim. Netice itibariyle bu yemeğin bu anlamda önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de dediğimiz gibi Ağrı'nın turizm potansiyelinin daha da arttırılabilmesi, Türkiye'nin turizmden aldığı paydan, Ağrı'nın daha fazla pay alabilmesi için öncelikli olarak güvenlik problemiyle teröründe ortadan kalkmasıyla beraber Ağrı'mızda son 12 yıldır gerçekleştirilen yatırımlar ve birçok kalkınma hamlesiyle eşdeğer ve paralel olarak turizm konusunda da bir takım adımlar atmamız gerektiğini düşünmekteyim. Bu konuda gerek valiliğimiz ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün özenli çalışmaları var. Biz bunlara destek olmak için azami gayret göstereceğiz" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Muhsin Bulut Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title