Haberler

Ağrı'Da Nevruz Kutlamalarına 3 Bin Kişi Katıldı

Ağrı'da Bdp Tarafından Organize Edilen Nevruz Kutlamalarına Yaklaşık 3 Bin Kişi Katıldı.

AĞRI'da BDP tarafından organize edilen nevruz kutlamalarına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Eski Meydan Mevkii'ndeki BDP Bitlis Milletvekili M. Nezir Karabaş, İl Başkanı Halil Aksoy, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz tarafından nevruz ateşinin yakılmasıyla kutlamalar başladı. İl Başkanı Halil Aksoy'un konuşması ardından platforma çıkan BDP Bitlis milletvekili M. Nezir Karabaş, bu yıldaki nevrozu barış ve kardeşlik günü olarak nitelendirdi. Karabaş, hükümetin 'Muhatap bulamıyoruz' sözlerini eleştirerek, "Hükümet isterse Kürt sorunu Meclis'te çözülür" dedi. Karabaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde İçişleri Bakanı, dün de Başbakan 'Muhatap arıyoruz, bulamıyoruz' dedi. BDP'nin muhatap olmadığını, sorunu çözmeyeceğini, sorunu PKK'ya havale ettiğini söylüyor. 'Hayır' sayın Başbakan, biz öyle söylemiyoruz. Biz diyoruz ki, 'Siz Öcalan, PKK gerçeğini göreceksiniz.' Ama bu halk bizi parlamentoya 'muhatap' diye gönderdi. Kürt sorununun çözümünde hem muhatap, hem tarafız, hem de bu konunun çözümüne yönelik projelerimiz var. Yine sesleniyoruz, Sayın Başbakana ve İçişleri bakanına, bizler 3'üncü yıla girdik. DTP, Meclis'teydi, o partiyi kapattınız. Şimdi de BDP Meclis'te. Muhataplık için, sorunu çözmek için, diyalog kurmak için, siz ne yaptınız ? 3 sene boyunca bir defa sayın Ahmet Türk'ün elini sıktınız, 1 ay sonra da Ahmet Türk, Parlamento'dan atıldı. Sizler halkımızın taleplerini tersine çevirerek kendinize gerekçe bulmayın. Siz Öcalan'ı, PKK realitesini göreceksiniz. Ama biz bu halk adına seçildik, bu halkın iradesi sayesinde parlamentoya girdik. Biz muhatap olmaya, sizinle diyalog kurmaya, sorunları çözmeye hazırız. Buyurun eğer bunu diyorsanız Meclis oroda yarın oraya geleceğiz. Kürt halkının talepleri açık, buyurun bu talepleri tartışalım ve mecliste çözelim."

Konuşmaların ardından, kutlamalara katılanlar i halay çekerek eğlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda bölücübaşı Abdullah Öcalan posterleri açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title