Haberler

Ağrı'da 'Çocuğumuz Büyürken' Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürü, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü , pedagog Gözde Erdoğan, şube müdürleri ve aileler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Atatürk Anaokulu Müdürü Ruşen Özdemir, geçen yıl oluşturdukları proje ekibiyle okul öncesi eğitimde farkındalık oluşturmak adına 'Küçük Adımlarla Büyük Hedeflere' adlı proje kapsamında köy okullarıyla merkez okulları buluşturduklarını hatırlattı.

Özdemir, " Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden getirdiğimiz uzman psikologla Ağrı'da okul öncesinde ilk seminerini gerçekleştirdik. Şehir Stadyumu'nda yapılan ve ildeki tüm okul öncesi öğretmenlerini ve çocuklarını bir araya getiren Okul Öncesi Şenliği'ni geleneksel olarak başlattık. Eko-Okul Projemiz, şiir gecemiz, veli yemeklerimiz, çocuk tiyatromuz gibi birçok çalışmayla projelerimiz devam edecektir. Ağrı ilindeki çocukları, onların eğitimini son derece önemseyen vizyonumuzla Atatürk Anaokulu çalışmalarımız devam edecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ise, Ağrı'da gerçekleştirilen bu tür aile odaklı seminerleri görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Okul öncesinde eğitim ailede başlar ve aile okul öncesi eğitimin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Okul öncesi eğitimde sadece öğrencilerin öğretmenleriyle olan ilişkileri değil, ailenin çocuklarıyla olan ilişkileri de önem arz etmektedir. Bu yüzden sadece okulda değil, evde de eğitim devam ederek bir bütünlük sağlanmalıdır. Seminerimizde çocuk gelişimi ve ailede iletişim ile ilgili bilgiler bulabileceksiniz. Ayrıca velilerimizin bireysel yaşadıkları problemlerle ilgili birebir sorularına cevap bulabilecekler. Okul öncesi eğitim, insanların hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Atalarımızın da dediği gibi 'ağaç yaş iken eğilir.' Biz eğitimciler okul öncesi dönemi çocuğunu hamura benzetiyoruz. Aile ve eğitimciler bu hamura şekil vererek, çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlarlar. Ağrı ilinde gerçekleştirilen bu tür etkinliklere her zaman milli eğitim olarak destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Ağrı ilinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Alan taramaları yaparak okul öncesi eğitim görmeyen öğrencilerimizi eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu tür etkinlikleri destekleyerek Ağrı ilinde okul öncesi farkındalığı oluşturuyoruz ve her geçen gün okul öncesi eğitimimiz bir kat daha güçleniyor. Ağrı ilinde okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için bu tür organizasyonları gerçekleştiren Atatürk Anaokulu yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda milli eğitim olarak her zaman destek olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Yoğun temposu arasında bizleri kırmayarak bu seminerin gerçekleşmesine vesile olan pedagog Sayın Gözde Erdoğan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 'Süper Dadı' olarak tanınan pedagog Gözde Erdoğan tarafından sunum eşliğinde katılımcılara çocuk gelişimi, aile içi iletişim, çocuklarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Seminer sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, pedagog Gözde Erdoğan'a plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mustafa Kemal Atatürk Ağrı Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title