Haberler

Agd'den "Bahar Şenliği" Protestosu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir şubesi üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen bahar şenliklerini protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir şubesi üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen bahar şenliklerini protesto etti.

Şube başkanı Rahim Doğru, beraberinde dernek üyeleriyle üniversite kampüsü önüne geldi.

Grup adına açıklama yapan Doğru, bahar şenliği adıyla düzenlenen eğlencelerin, gençlerin ahlak ve maneviyatını yok eden girişimler olduğunu ileri sürdü.

Hafta sonu başlayan şenliklerin iptal edilmesi için talepte bulunduklarını belirten Doğru, "Biz AGD olarak gençlerimizin geleceğinden büyük endişe içerisindeyiz. Bahar şenlikleri masum bir şenlik değildir. Şahsen konserlerin yapıldığı alana gittiğimde orada hepimizi derinden üzen, söylemeye utandığım bir olayla karşılaştım. Gördüklerim, konserlerin nasıl bir ortamda icra edildiğinin göstergesidir. Biz artık söylemeye utanıyoruz. Görgü şahitlerinden ve buraya katılanlardan edindiğimiz bilgilere göre daha kötü manzaralar da yaşanmış" diye konuştu.

Üniversitede yaşananların, ismini aldığı Hacı Bektaş-i Veli'nin ahlakıyla uyuşmadığını belirten Doğru, "Hacı Bektaş Veli Hazretleri Allah dostudur, ilim ve irfan erbabıdır, üstün ahlak ve fazilet sahibidir. Madem ki bu güzel insanın ismi bu üniversiteye konulmuş bu isme layık ortamlarda öğrencilerin ilim ve irfan sahibi olmaları için çalışmalar yapılsın" dedi.

Öğrencilerin üniversiteye eğlenmek için değil eğitim almak için geldiğini belirten Doğru, şöyle devam etti:

"Hiçbir aile, hiçbir anne ve baba, öğrencilerini bir üniversiteye eğlenmek için göndermez. Madem ki hiçbir aile öğrencisini eğlenmek için göndermiyorsa, aileler öğrencileri ilim, irfan, edep öğrensin diye üniversiteye gönderiyorsa, ana konu buysa, neden üniversitelerimiz eğlence mekanlarına dönüştürülüyor? Bahar şenlikleri neden bu işe alet ediliyor? Bizim bir önerimiz var, madem ki bahar şenlikleri yapılacak yıl sonuna kadar öğrenciler bölümlerinde öğrendiklerini ve bu ülke için geliştirdikleri projelerini sahnelesinler. Bu işin amacının bu olması lazım ama maalesef öğrencilerimizin ahlaken ve manen çökertecek ortamlar hazırlanıyor. Lütfen bu işe el atılsın."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına çağrıda bulunan Doğru, şenlik alanında gençlerin uyuşturucu madde kullandığını iddia etti. Gençlerin yangına atıldığını ve bu duruma dayanamadığını belirten Doğru, "Ey anneler babalar, nerede oturuyorsanız oturun ya gelin bu üniversiteleri düzeltin ya da çocuklarınızı buradan alın. Gerçekten mesele bu kadar ciddidir. Bunun artık tahammül edilecek bir tarafı kalmamıştır" ifadesini kullandı.

Mezuniyet partileri için hazırlanan afişlerde 'sınırsız alkol' ve 'damsız girilmez' ibarelerinin olduğunu belirten Doğru, üniversite yönetimini de bu tür etkinliklere izin verdikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Basın açıklamasına, Saadet Partisi Nevşehir milletvekili adayları Uğur Keleş ile Abbas Büken de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet:

Gençlerin biraz eğlenmesi sizi niye rahatsız ediyor. o şişeleri ve diğer malzemeleri haber olsun diye sizin koymadığınız ne malüm. Bu işten siz kazanç sağlamamaya çalışıyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title