Haberler

Agd Bölge Divan Toplantısı Gümüşhane'de Yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan ‘ın 21. Bölge Divan Toplantısı Genel Başkan Salih Turhan’ın katılımı ile Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan 'ın 21. Bölge Divan Toplantısı Genel Başkan Salih Turhan'ın katılımı ile Gümüşhane'de gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan divan toplantısı İsmail Arasman hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, ahlak ve maneviyatın önemini vurgulayarak bulunduğumuz zaman diliminde toplumun bu konuda duyarlı olmasını istedi. Şenel, "Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Hakkı üstün tutuyoruz ve nefis terbiyesini esas alıyoruz. Ahlak hürmettir, hizmettir, merhamettir. Hangi renkten ırktan olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun her insan Allah'ın bir ayetidir. Merhametimiz tüm yaratılmışlara karşı sorumluluğumuzdur. Şimdi tekrar söylüyoruz maneviyat demek tüm insanların can, mal, din nesil ve akıl emniyetinin tesisi için irade beyan etmek ve bu uğurda yalpalamalardan nefsin arzularına uymadan, kişisel çıkarı ön plana almadan geceyi gündüze katmaktır" dedi

Şenel'in konuşmasının ardından Bayburt Şube Başkanı Faris Tütüneken ve Erzincan şube teşkilat başkanı Ayhan Işık selamlama konuşması yaptı. Gümüşhane AGD şubesinin yapmış olduğu sinevizyon gösterisinin ardından toplantı Genel Başkan Salih Turhan'ın konuşması ile devam etti.

"ONCA KAN BÜYÜK İSRAİL İÇİN DÖKÜLDÜ"

Türkiye ve Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Genel Başkan Turhan, "Suriye'den haberler geliyor, sivillerin, masumların öldüğüne dair. Vicdan sahibi bir insan masumun zarar görmesini istemez. Bir milyon masum kişinin ölmesi, beş milyon kişinin evinden barkından vazgeçerek mülteci durumuna düşmesinin nedeni, büyük İsrail içindir" dedi.

Bölgede yaşanan son durumu değerlendiren Turhan, şöyle konuştu:

"Savaşın sadece cephede olmadığını, medyada da daha etkin bir şekilde sürdürüldüğünü biz biliyoruz. Ekranlara, manşetlere, portallara taşınan cümlelere hep birlikte maruz kalıyoruz. Hatırlayalım: Telafer'de Türkmenler var! Kobani düşüyor! Bayırbucak'ta Türkmenler var! Musul Türk'tür, Türk kalacak! Halep yanıyor! Yaklaşık 6 yıldır bu cümleleri duyuyoruz. Ancak, "Halep yanıyor!" diyenlerin "Suriye parçalanıyor!" demeye dillerinin vardığına şahit olmadık. "Musul Türk'tür!" diyenlerin "Irak Müslüman'dır!" dediklerini duymadık. "Kobani düşüyor!" diyenlerin dili "Suriye düşüyor!" demedi. "Bayırbucak'ta Türkmenler var!" diyenler, "Suriye'nin her yerinde Müslümanlar var!" demediler. "Telafer'de Türkmenler var!" diyenler, "Irak'ta Müslümanlar var!" demediler. Sonra bu Yezidiler, Süryaniler, Asuriler insan değil midir? Şimdi biz diyoruz ki bir kez de çıkıp Halep'in yandığını değil, Suriye'nin parçalandığını söyleyin. Çıkın ve konuşun: Olup biten büyük İsrail için küçük lokmalar hazırlamadır!" diye konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Gümüşhane Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title