Haberler

Ağbaba, Heyelan Bölgesinde İncelemede Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşayan Malatya'nın Arguvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.
Geçmişte yaşanan heyelan nedeniyle 2 kez yer değiştiren...

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşayan Malatya'nın Arguvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Geçmişte yaşanan heyelan nedeniyle 2 kez yer değiştiren Arguvan'da bu kez de Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen heyelan tehlike saçıyor. Heyelan ve evlerde meydana gelen çatlakları sık sık gündeme getiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Mengüç ve Arguvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıltaş ile birlikte Bahçelievler Mahallesi'ni ziyaret etti.

Ağbaba'ya ziyaretinden dolayı teşekkürlerini ileten Bahçelievler Mahallesi sakinleri, her an ölüm tehlikesi ile yaşadıklarını, çatlakların her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Heyelan nedeniyle hem yolda hem de evlerinde büyük hasar meydana geldiğini söyleyen mahalle sakinleri sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Mahalledeki evleri tek tek gezen ve sıkıntıları gözlemleyen Veli Ağbaba ise durumun çok tehlikeli bir noktaya geldiğini belirterek, "İnsanların her gece yataklarına büyük korkuyla girmeleri üzüntü verici. İlçe başkanımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizle konuyu en başından beri takip ediyoruz. İl Afet Müdürlüğü ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde girişimlerimiz devam ediyor. Büyük tehlike yaşayan mahalle sakinlerine kira yardımı yapılması veya konteynır teslimlerinin bir an önce gerçekleştirilmesini ardından da yeni evlerin yapılmasını bekliyoruz. Kış aylarında çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalınacağı görülüyor. Ankara'da işlemlerin hızlandırılması için girişimlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Mahallesi Veli Ağbaba Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title