Haberler

Ağaçtan Düşerek Ölen Çocuğun Karaciğeri Umut Oldu

Karaman'da elma ağcından düştükten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in karaciğeri, 15 aylık bebeğe nakledilecek

Karaman'da elma ağacından düştükten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in karaciğeri, 15 aylık bebeğe umut oldu.

Küçük Muhammet'i karaciğeri, İstanbul'da zehirli mantar yediği için karaciğerini kaybeden A.A'ya nakledilecek.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. İlgin Özden, ameliyat öncesinde AA muhabirine konu hakkında bilgi verdi.

Muhammet Düzgüner'in karaciğerini, evde pişirilen toplama mantarı yiyerek zehirlenen 15 aylık bir kız bebeğine nakledeceklerini belirten Prof. Dr. Özden, " Bebek, ailesiyle birlikte zehirlenmişti. Bir süredir yoğun bakımdaydı. Burada belli bir düzelme gösterdikten sonra, durumu kötüye gitti. Karaciğeri iyileşmiyor. Bu nedenle karaciğer nakli gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle Karaman'da hayatını yitiren çocuğumuzun organını, ağır karaciğer yetmezliği grubuna giren kızımıza nakledeceğiz. Ameliyattan başarılı sonuç almayı umut ediyorum" diye konuştu.

A.A'nın doktoru İÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Serdar Cantez de insanların dışarıdan bakarak mantarların zehirli olup olmadığını anlayamayacağını söyledi. Bu nedenle doğadan toplanan mantarların yenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Cantez, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde bu durum ani karaciğer yetersizliğine neden olabilir. Bu nedenle nakil gerektirebilir ve ölümcül seyredebilir. Bu bebeğimizin şansı, organ nakli için bir bağışçının bulunabilmesidir. Bulunmasaydı büyük olasılıkla bebeğimizi kaybetmiş olacaktık. Bu nedenle buradan iki mesaj alınmalıdır. Birincisi doğadan toplanan mantarlar yenilmemelidir. İkincisi ise Türkiye'de organ bağışının artırılmasıdır. Eğer organ bağışı artırılırsa, her türlü organ yetersizliği yaşayan hastalarımız bu şanstan yararlanabilir."

Organları bağışlanan küçük Muhammet

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde yaşayan Muhammet Düzgüner (12), 8 Ekim'de karın ağrısı nedeniyle okuluna gitmedi.

Aynı gün ücret karşılığı elma toplamak için Karaman merkeze bağlı Akçaşehir beldesine giden anne Fadimana Düzgüner, okula gitmeyen oğlu Muhammet'i de yanında götürdü. Anne Düzgüner'in bahçede çalıştığı sırada bir elma ağacına çıkan Muhammet, dengesini kaybederek düştü. Ağır yaralanan Muhammet Düzgüner, Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedaviye cevap vermeyen Muhammet'in, dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

Çocuğun organları ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine organları alınan Muhammet Düzgüner'in kalbi İzmir, böbrekleri Antalya, karaciğeri İstanbul ve korneaları Konya'da organ bekleyen hastalara nakledildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Karaman Konya Bebek Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title