Haberler

Ağabey Şık: Bazı Yazarlar Yargısız İnfaz Yapıyor

Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da oturan ağabeyi Bülent Şık, bazı köşe yazarlarının yargısız infaz yaptığını ileri sürdü

Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da oturan ağabeyi Bülent Şık, bazı köşe yazarlarının yargısız infaz yaptığını ileri sürerek, "Medyada yazan çizen epeyce insan, yükseklerde bir yerde konum olmaya çok hevesli. Ama manzaraya bakmaya ne yazık ki çok hevesli değil. Benim hissettiğim şey bu" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler için Antalya'da 'Hakikat, adalet ve vicdan karşısında medya' konulu panel düzenlendi. Cam Piramit'te gerçekleştirilen panele, Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Ahmet Şık'ın Akdeniz Üniversitesi'nde görevli ağabeyi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık'ın yanı sıra yazar Şükrü Argın, gazeteci- yazar Selami İnce, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Karaman ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin A. Kurtoğlu katıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Öğretim Üyeleri Derneği'nin katkılarıyla yapılan panele, sendika ve dernek üyeleri ile bir grup öğrenci katılım gösterdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Bülent Şık, medyanın en temel görevinin hakikati dile getirmesi olduğunu ifade ederek, "Medyanın farklı işleri olabilir ama en temelde herhalde hakikati dile getiren bir yapıya sahip olması gerekir. Hakikatin anlaşılması ve görülmesi için iki temel şeye ihtiyaç vardır. Biri onu dillendiren, diğeri isi anlayandır. Dillendiren tarafı medya, anlayan tarafı ise toplum olarak düşünmek mümkün. Ama şu günlerde her ikisinde de problemler var" diye konuştu.

SAF TUTAN YAZARLAR VAR

Konuşmasında bahsi geçen konuların Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasıyla başlayan süreci kapsadığını ifade eden Bülent Şık, "Açıkça taraf olan, saf tutan köşe yazarları var. Bunları rahatlıkla tespit etmek mümkün. Son iki aydır hayatımda hiç okumadığım kadar gazete okudum" dedi. Özellikle bazı köşe yazarlarının mevcut süreci savcı gibi ele aldığını ve taraf olduğunu belirten Şık, "Sürecin başlangıcında bu yazılar yazılmış olsaydı 'Adamın tarafı net' diyebilirdim. Ama bu sürede Ahmet Şık ve Nedim Şener'in savunmaları ve verdiği demeçler var" dedi.

MANZARA HEVESLİSİ DEĞİL

Ergenekon kapsamında yazılar yazan bazı yazarların, bahsi geçen gazetecilere 'yargısız infaz' uyguladığını kaydeden Bülent Şık konuşmasını, "Genel olarak şunu düşünüyorum. Medyada yazan çizen epeyce insan, yükseklerde bir yerde konum olmaya çok hevesli. Ama manzaraya bakmaya ne yazık ki çok hevesli değil. Benim hissettiğim şey bu. Sırtüstü yatıp türlü hayaller kurarak bir şeyler yazmak herhalde daha kolay oluyor diye düşünüyorum. Bu da çok ciddi problem aslında. Eli kalem tutan insanlardın yargısız infaz yapmaması gerektiğini düşünüyorum" diye noktaladı.

TOPLUM İKİYE BÖLÜNDÜ

Türkiye'de 'manik' ve 'depresif' grupları adı altında bölünme yaşandığını anlatan Yazar Şükrü Argın ise şöyle konuştu:

"Bir tarafta Türkiye'nin iyiye gittiğini, çılgın İstanbul projeleri olduğunu anlatan, Dünya devleti hayalleri kuran, ordusuyla hesaplaşan, çağdaş demokrasi yolunda hızla ilerlediğini düşünenler var. Bunun böyle olduğuna bize inandırmaya çalışan bir yığın 'manik' insan var. Bunun karşısında da bir 'depresif' grup var ki, her şey kötüye gidiyormuş şeklinde onlar da Cumhuriyet elden gidiyor şeklinde veryansınlar ediyor. Küçük bir sayıda da olsa bir üçüncü konum var. İyinin kötü yanlarına, kötünün ise iyi yanlarına dikkat eden bir yaklaşım. Türkiye'nin bu yaklaşıma ihtiyacı var. "

Panel, diğer konuşmacıların inanç ve şüphe kavramlarının 'hakikat' üzerindeki etkileri üzerine konuşmalarıyla sona erdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title