Haberler

Afyonkarahisar Nefes Alacağı Bir Alana Daha Kavuşacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kent merkezinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan 25 bin metrekarelik alanın belediyeye devrinin yapıldığını kaydederek, "Burasını yapacağımız çalışma ile şehrimizin nefes alacağı,"...

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kent merkezinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan 25 bin metrekarelik alanın belediyeye devrinin yapıldığını kaydederek, "Burasını yapacağımız çalışma ile şehrimizin nefes alacağı, bol ağaçlı, yürüyüş yolları bulunan, 7'den 70'e herkesin vakit geçirebileceği bir mekan haline getireceğiz" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Çoban, tamamen yeşil alan olarak kullanılacak arazi sayesinde Afyonkarahisar'ın nefes alacağını söyledi. Arazinin devri konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun büyük çaba gösterdiğini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, Türkiye'de kurumlar, yerlerini vermekte sıkıntılı davranırlar. Hele hele bu yer, merkezi bir yerde ise kesinlikle bunu vermek istemezler. Ancak bu yerin kentimize kazandırılması noktasın Orman ve Su İşleri Bakanımızın büyük gayretleri oldu. Onun büyük destekleri ile Karayolları arazisinin 25 bin metrekarelik bölümü tamamen belediyemize devir edildi. Protokol imzalandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Ulaştırma Bakanlığından onayları yapıldı. Karayolları burada 12 bin 716 metrekarelik bir alanda kalacak, etrafındaki 25 bin metrekarelik alan ise tamamen yeşil alan olarak yapılmak üzere belediyemize devir edilecek" dedi.

Başkan Çoban, ayrıca söz konusu alanda çalışmalara en geç 2014 Nisan ayından itibaren başlanacağını dile getirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karayolları Genel Müdürlüğü Burhanettin Çoban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title