Haberler

Afyonkarahisar'daki Hava Kirliliği

Hava kirliliğine yol açan unsurların önüne geçmek için kurallara uymayan işletme ve kişiler hakkında para cezası uygulanacağı belirtildi

Afyonkarahisar'da hava kirliliğine yol açan unsurların önüne geçmek için kurallara uymayan işletme ve kişiler hakkında para cezası uygulanacağı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yaptığı açıklamada, kentteki hava kirliliğinin önlenmesi adına denetimlerin sıklaştırıldığını ifade etti.

Vatandaşların mağdur olmamaları için, "yakma saatleri"ne uymaları gerektiğini belirten Çoban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Soluduğumuz havadan hepimiz sorumluyuz. Bundan dolayı yaktığımız kömürün kalitesine dikkat edelim, yakılmaması gereken malzemeleri yakmayalım. Yakma saatlerine, kaloriferlerimizi yakıcı belgesi olan ehil kişilere yaktıralım. Astım hastası veya nefes darlığı olan vatandaşlarımızı eşimizi, dostumuzu düşünerek hareket edelim."

Çoban, denetimler sonucu kaçak kömür veya mahalli çevre kurulu kararlarına uygun kaloride olmayan kömür satıcıları ve tüketicilerle, ateşçi belgesi bulunmayan yakıcılar ile filtre takması gerektiği halde filtre takmayanlara cezai işlem uygulanacağı kaydetti. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Çoban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title