Haberler

Afyonkarahisar'da Tüketici Hakem Heyetine 10 Binin Üstünde Başvuru Yapıldı

Tüketici şikayetlerinin değerlendirildiği İl Tüketici Hakem Heyetine, 2015 yılının ilk 10 ayında 10 bin 43 şikayet başvurusu yapıldığı belirtildi.

Tüketici şikayetlerinin değerlendirildiği İl Tüketici Hakem Heyetine, 2015 yılının ilk 10 ayında 10 bin 43 şikayet başvurusu yapıldığı belirtildi.

Tüketici Hakem Heyeti Başkanı İl Ticaret Müdürü Ömer Yıldırım, yaptığı açıklamada, gelen şikayetlerin Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) tarafından kayıt altına alındığını söyledi.

Şikayet konusu firmadan savunma istendiğini ve gelen savunmaya istinaden İl Tüketici Hakem Heyeti'nde görüşülüp karara bağlandığını aktaran Yıldırım, şikayet dosyalarının her geçen yıl daha da arttığını dile getirdi.

Tüketici Hakem Heyetine yapılan başvurulardan 5 bin 421 başvuru için karar alındığını belirten Yıldırım, "Başvuruların büyük bir bölümünde 5 bin 390 başvuruda tüketici haklı bulundu" dedi.

Sadece 7 tane başvuruda tüketici haksız bulunurken, 3 başvuruda görevsizlik kararı verildiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

"13 tüketici ise şikayetinden vazgeçti. 2014 yılında tüketici sorunları eğitimleri yaptık. 2015 yılının ilk 10 ayında Tüketici Hakem Heyeti tarafından alınan kararların iptali için Asliye Hukuk Mahkemelerine 525 adet itiraz yayılmıştır. İl Müdürlüğü olarak yıl içinde yapılan şikayetlerin hepsini karara bağlamak için çalışıyoruz. Bunun için ikinci hakem heyeti kurulması düşünülmektedir."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title