Haberler

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Platformu Kuruldu

Afyonkarahisar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yoğun bir katılımla kutlamak için, 13 sivil toplum örgütü ve siyasi parti 'Cumhuriyet Platformu' adı altında bir araya geldi.

Afyonkarahisar'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yoğun bir katılımla kutlamak için, 13 sivil toplum örgütü ve siyasi parti 'Cumhuriyet Platformu' adı altında bir araya geldi.

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Platformu üyeleri, tüm Afyonluları 29 Ekim kutlamasına davet etti.

Platform Sözcüsü Zeren Alatepe, Türkiye'nin bağımsızlığının tehdit altında olduğunu, Cumhuriyet Bayramı'nın milletin gücünü göstermek için bir fırsata dönüştüğünü ifade ederek, "Tam bağımsız bir Türkiye için, demokratik, laik, hukuk devleti için, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için Afyonluları 29 Ekim'de Anıtpark'a bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet'in dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürce ve kardeşçe yaşaması olduğunu kaydeden Alatepe, "Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir. Bugünlerde vatanımızın kurtuluş ve Cumhuriyet'imizin kuruluş felsefesine aykırı bir süreçle karşı karşıyayız. Ne yazık ki 90 yıllık Cumhuriyet'imizi içine sindiremeyenler, gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyet'in kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Cumhuriyet'in en önemli kazanımı ulus devlet yapısı parçalanmakta, Türkiye ayrışmaya doğru sürüklenmektedir. Sosyal devlet ve hukuk devleti kavramlarının içi boşaltılmıştır. Sosyal devlet yerine vatandaşına abanan ve vatandaşının tercihlerini sorgulayan, eleştiren, vatandaşını zaman zaman dışlayan bir devlet anlayışı gelişmiştir. İşte biz buna karşı diyoruz ki, 'Haydi Afyon bayrağını al, 29 Ekim Salı günü saat 14.00'te Anıtpark önüne gel.' Bu güzel coşkuyu hep birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Platformu'nun; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK), Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İşçi Partisi'nden oluştuğu bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title