Haberler

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 Yılı Çalışmaları

Güncelleme:

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Öztürk, 2013 yılında gerçekleştirilen yatırımlar için yaklaşık 50 milyon lira harcandığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, 2013 yılında 165 bin ton sıcak asfalt, 400 bin metrekare sathi kaplama asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belitti. Öztürk, 2013'te serilen sıcak asfalt miktarının 2012 yılına eşdeğer düzeyde olduğunun bilgisini vererek, Asfalt Plenti'nin 2011'in ikinci yarısında hizmete girmesin ardından her yıl rekor düzeyde asfalt serimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Geçen yıl içerisinde 525 bin metrekare beton parke ve dekoratif parke döşemesi yaptıklarını dile getiren Öztürk, yine aynı dönem içerisinde 150 kilometre bordür çalışması gerçekleştirdiklerini aktardı.

Çeşitli kazı çalışmaları sırasında meydana gelen arızaları belediyenin kendi ekipleriyle tamir ettiklerini anlatan Öztürk, bu ekipler aracılığıyla da 52 bin metrekare parke ve 23 kilometre bordür çalışması yaptıklarını ifade etti. Öztürk, altyapı ve üstyapı seferberliğinin aynı şekilde devam ettiğini, şu ana kadar 67 mahallenin alt ve üstyapısının tamamlandığını aktardı.

Yoncaaltı İş Merkezi'nin otopark kısmının faaliyete geçtiğini, iş merkezinin ise her türlü eksikliklerinin giderilip kullanıma hazır hale getirildiğini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Uydukent İş Merkezi, 2013 yılı içerisinde tamamlanan çalışmalar arasında yer alıyor. Çok yönlü olarak hizmet veren iş merkezindeki bazı bölümler kiraya verildi, bazı bölümler ise çeşitli derneklerin kullanımına bırakıldı.  2013 yılının en önemli projeleri arasında yer alan Kapalı Pazaryeri'nde inşaat çalışmaları bitme aşamasına geldi. Yürüyen merdivenin montaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Eski otogar alanında yine 2013 yılında yapımına başladık; Hanımlar Lokali ve Emekliler Lokali'nin inşaat çalışmaları tamamlandı. Her iki binada da tefrişat çalışmaları devam ediyor."

Öztürk, mahalle fırınlarının arttığını, 2013 yılında yapılan 5 mahalleye fırınıyla birlikte bu sayının 9'a yükseldiğini söyledi.

İş makinelerinin neredeyse tamamının yenilendiğini belirten Öztürk, makine ikmal biriminde otobüs durakları ve spor aletleri yapılarak ihtiyaç olan yerlere konulduğunu ifade etti.

Her yıl 30-40 kilometre yeni yol çalışması yaptıklarını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"2013 yılı içerisinde 40 kilometre yeni yol açma çalışması yaptık. Yeni açılan yolların en az 50-60 santimetre alt temel malzemesi ile iyileştirilip, 20-30 santimetre kalınlığında üst temel malzemesi dökülerek çamur olmayacak şekilde stabilize edildi. Daha sonra bu yollara, altyapısının durumuna göre, sathi, beton parke veya sıcak asfalt kaplama yapılacak."

Öztürk, 2013 yılında gerçekleştirilen tüm yatırımlar için yaklaşık 50 milyon lira harcama yapıldığını belirten Öztürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın, göreve geldiği günden bu yana tüm çalışmaları belirli bir sistem ve disiplin içerisinde yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title