Haberler

Afrika'ya Yardım Kampanyası

Şiddetli kuraklık ve sonrasında yaşanan açlık nedeniyle binlerce çocuğun öldüğü ve binlercesinin ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Afrika'ya bir yardım eli de Kimse Yok mu Derneğinin Malatya Şubesinden uzandı.

Şiddetli kuraklık ve sonrasında yaşanan açlık nedeniyle binlerce çocuğun öldüğü ve binlercesinin ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Afrika'ya bir yardım eli de Kimse Yok mu Derneğinin Malatya Şubesinden uzandı.

Malatya'daki Baştürk, Fırat, Anadolu ve Bereket isimli un fabrikalarını dolaşan dernek üyeleri fabrikalardan aldıkları unlarla bir tırı doldurdu.

Tır Afrika'ya gitmek üzere yola çıktı.

Derneğin Malatya Şubesi Başkanı Muhammed Nami Güzeler, tırı uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak Afrika'ya yardım kampanyası kapsamında bugün ilk tırı yola çıkaracaklarını söyledi.

Tırın unla dolu olduğunu kaydeden Güzeler, Baştürk, Fırat, Anadolu ve Bereket Un Fabrikalarına yardıma sponsor oldukları için teşekkür etti.

"Malatya'nın duyarlılığı bununla da kalmayacak" diyen Güzeler, haftaya 2 tır daha hazırladıklarını bildirdi.

Güzeler, "Haftaya salı günü göndereceğimiz tırın da biri un, diğeri kuru gıda olacak. Bugüne kadar 100 bin liraya yakın da para havalemiz oldu. Bunun da devamı gelecek. Dualarımızla ilk konvoyumuzu uğurluyoruz. Afrikalıların derdine de böylelikle ortak olmuş olacağız" dedi.

Güzeler, tırın 28 ton un yüklü olduğunu aktardı.

Güzeler, Fırat Un Fabrikası çalışanlarının da birer çuval unun bedelini karşılayıp yardıma katkı sunduğunu ifade etti.

Tırı uğurlamaya gelen Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül da Türk milletinin dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç olanlara el uzatan şerefli bir millet olduğunu anlattı.

Gül, şöyle konuştu:

"Kendileri muhtaç olduğu halde kendi ihtiyaçlarını dahi bırakarak dünyanın dört bir bucağına yardım gönderen bu millet Somali'ye de yardım gönderiyor. Biz de müftülük olarak geçen cuma bir kampanya başlattık. Şu an itibariyle yardımlar devam ediyor. 357 bin 500 lira yardım toplandı. Biz de bunu gerekli yerlere intikal ettirdik. Bu yardım kervanı devam edecektir. Milletimiz ecdadımızdan aldığı kültürü ve Kuran'ın ve dinimizin emrini yerine getiriyor. Yakın ya da uzak komşularına yardımcı oluyor. Dünya da artık küçüldüğü için Afrika da bizim komşumuz oldu. "

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title