Haberler

Afganistan'dan Göç Eden Özbekler Nevruzu Kutladı

Hatay'daki Özbekler, nevruzu kutladı Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 33 yıl önce Hatay'a göç eden Özbekler, nevruzu kutladı.

Hatay'daki Özbekler, nevruzu kutladı Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 33 yıl önce Hatay'a göç eden Özbekler, nevruzu kutladı.Afganistan Özbek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulmaruf Yıldız, Ovakent Mahallesi'ndeki etkinlikte, 5 bin yıllık geleneği yaşattıklarını söyledi.Yıldız, geçen hafta olumsuz hava şartları nedeniyle nevruz kutlamasını ertelediklerini belirterek, "Yılın bereketli geçmesi için kazanlarda yemek pişirilir, nevruza özel 'Sümelek' dediğimiz tatlı yapılır ve davetlilere ikram edilir. Dargınlar barıştırılır, akraba ziyaretleri gerçekleştirilir. Yaşlılarımız sohbet eder, çeşitli spor müsabakaları yaparız. Renkli etkinliklerle nevruzu ve yeni yılın gelişini kutlarız" diye konuştu.Ovakent Mahallesi muhtarı Bereket Kurt da Özbek kökenli 8 bin Türk'ün, birlik ve beraberlik içerisinde nevruzu karşıladığını kaydetti.Etkinlikte, 480 kilogram pirinç, 320 kilogram kırmızı et, kuru üzüm ve çeşitli baharatlarla 14 kazanda pişirilen Özbek pilavı (Buhara), katılımcılara ikram edildi.Kutlamaya katılanlar, müzik eşliğinde eğlendi. -

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Ovakent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title